Kate Middleton: Controverse din viața unei ducese - LIFE.ro
Mergi la conținut

Kate Middleton: Controverse din viața unei ducese

Cu mult înainte ca "Megxit" să devină un termen sinonim cu scandalul regal, "Kate Middleton" a fost unul dintre cele mai discutate nume
Share this article

Cu mult înainte ca „Megxit” să devină un termen sinonim cu scandalul regal, „Kate Middleton” a fost unul dintre cele mai discutate nume regale în ochii publicului.

Kate Middleton a fost propulsată în lumina reflectoarelor atunci când a început să se întâlnească cu Prințul William în 2003, iar în cei 17 ani care au urmat a avut parte de momente controversate.

Iată o privire retrospectivă asupra modului în care această persoană obișnuită s-a adaptat la viața în familia regală – și în fața criticilor.

VIAȚA de dinainte de coroană

Kate și William s-au întâlnit pentru prima dată la Universitatea St.Andrews din Scoția în 2001, dar relația lor a devenit publică abia doi ani mai târziu.

În acea perioadă, ea a defilat pe podium într-o rochie maro transparentă pentru un eveniment de modă caritabil al colegiului, moment care ar fi atras atenția tânărului prinț.

Când Kate și William s-au despărțit timp de trei luni în 2007, ducesa a avut parte pentru prima dată de trollingul tabloidelor.

Într-o seară, când Kate a participat la un eveniment îmbrăcată în pantaloni scurți de un galben aprins și un top verde strălucitor, Daily Mail a relatat că Palatul Buckingham a fost „îngrozit” de înfățișarea ei, publicația numind-o „cea mai neplăcută afișare”.

În acest timp, ea a fost, de asemenea, văzută frecvent în cluburi din Londra cu sora ei mai mică Pippa.

„Cele două fete se bronzau cu spray și se uscau împreună și decideau la ce evenimente sociale să participe”, a scris autoarea Marcia Mood în Kate: A Biography.

Citește și Cum e să fii prințesă? Viața lui Kate Middleton: de la o tânără obișnuită la cea mai admirată femeie din Marea Britanie

În acea perioadă, incursiunea lui Kate și Pippa în înalta societate le-a adus eticheta nu tocmai amabilă de „Surorile Wisteria”, potrivit unei surse regale.

„Sunt foarte decorative, teribil de parfumate și au o capacitate feroce de a se cățăra”, a fost explicația relatată la acea vreme.

„Atât de multe uși s-au deschis pentru Kate atunci când era cu William și cu siguranță nu le va lăsa să se închidă acum”.

William și Kate s-au reunit în luna iulie a aceluiași an.

„La momentul respectiv, nu am fost foarte fericită [de despărțire], dar de fapt m-a făcut o persoană mai puternică”, a recunoscut Kate mai târziu.

„Descoperi lucruri despre tine pe care poate nu le-ai realizat, sau cred că poți fi destul de consumat de o relație când ești mai tânăr.”

VIAȚA REGALĂ

Nimeni nu este imun la depășirea liniei „protocolului” regal, cu excepția poate a Reginei, iar Kate a avut partea ei de momente stâncoase.

În 2016, Ducesa de Cambridge a decis să nu prezinte șampanii batalionului 1 al Gărzilor Irlandeze de Ziua Sfântului Patrick, o tradiție inițiată de Regina Victoria. Ulterior, ea a fost ridiculizată pe social media pentru că a rămas acasă cu copiii ei.

Palatul Kensington a spus despre decizie: „În timp ce Ducesa l-a însoțit pe Duce în fiecare an de la numirea sa în 2012 și va face acest lucru și în viitor, în acest an, din păcate, nu a putut face acest lucru, deoarece acordă prioritate timpului petrecut cu copiii ei înainte de turneul de luna viitoare din India și Bhutan”.

În timpul celei de-a treia sarcini, Kate a dorit să își reducă aparițiile publice „la minimum”, o decizie care se pare că nu a fost pe placul bunicii sale soacre.

povești de dragoste cu prinți și prințese

S-a afirmat că Majestatea Sa era supărată pe soții Cambridge și credea că viitoarea regină consoartă nu ar trebui să lipsească de la îndatoririle sale, chiar și în caz de grețuri matinale.

Controversa a lovit, de asemenea, în timpul unei călătorii în 2012 în Insulele Solomon, când Kate și William au purtat la cină ținute tradiționale greșite, optând din greșeală pentru piese din Insulele Cook.

Incidentul a fost comentat de Clarence House într-o declarație.

„Nu s-a aflat decât mai târziu în cursul serii că hainele nu erau din insule. Dar s-a înțeles că ducele și ducesa intenționau să poarte haine tradiționale din Insulele Solomon și acest lucru a fost apreciat”, se arată în comunicat.

„Nu a fost cauzată nicio ofensă”.

De asemenea, personalul cuplului a amenințat că îi părăsește în 2016, după ce a fost anunțat că personalul lor va suferi o reducere salarială de 5 000 de dolari.

Cu toate acestea, nu s-a dezvăluit niciodată dacă au dat curs grevei.

SCANDALURI MEDIA

Probabil cel mai mare scandal care a zguduit viața regală a lui Kate a fost publicarea unor fotografii cu ea topless în tabloidele franceze în 2012.

Ducesa își petrecea vacanța în Franța împreună cu Prințul William și făcea plajă pe o proprietate privată, când paparazzi au surprins fotografii folosind un aparat cu obiectiv lung.

Cuplul regal a dat în judecată revista Closer și cotidianul La Provence pentru daune în valoare de 1,9 milioane de dolari.

„Modul clandestin în care au fost făcute aceste fotografii a fost deosebit de șocant pentru noi, deoarece ne-a încălcat intimitatea”, a declarat prințul William în timpul procesului care a urmat.

„Soția mea și cu mine am crezut că am putea merge în Franța pentru câteva zile, într-o vilă izolată deținută de un membru al familiei mele, și să ne bucurăm astfel de intimitatea noastră”.

Nu este străină de a fi ținta dramei tabloidelor, Kate a avut, de asemenea, o problemă cu publicația britanică Tatler în acest an.

Revista a publicat un articol intitulat „Ecaterina cea Mare”, care făcea afirmații despre familia lui Kate și despre reacția ei la ieșirea din familia regală a Prințului Harry și a lui Meghan Markle.

Palatul Kensington a susținut că povestea de copertă a inclus o „serie de inexactități și falsuri”, iar familia Cambridge ar fi trimis scrisori juridice prin care au cerut ca povestea să fie retrasă de pe site-ul publicației.

„Putem confirma că am primit corespondență de la avocații care acționează pentru Ducele și Ducesa de Cambridge și credem că nu are niciun merit”, a dezvăluit Tatler într-o declarație.

PARENTING

Ca mamă a trei copii în atenția publicului, Kate s-a confruntat cu numeroase reacții negative în ceea ce privește alegerile sale parentale.

În 2013, Ducesa a fost criticată pentru că a făcut o călătorie în Maldive la opt luni după nașterea Prințului George și l-a lăsat pe nou-născut acasă.

De asemenea, Kate a fost criticată pentru că a părut „prea perfectă” atunci când a prezentat-o publicului pe Prințesa Charlotte la câteva ore după naștere.

Chiar și vestea că așteaptă un al treilea copil în 2017 a fost primită cu critici, The Independent UK scriind: „S-ar putea spune că este doar o coincidență nefericită faptul că anunțul unui al treilea copil regal vine în același an în care guvernul consideră că al treilea copil este un lux pe care nu toate familiile l-au câștigat”.

Guvernul britanic a adoptat un plafon pentru creditele fiscale pentru copii în același an în care Kate era însărcinată cu prințul Louis, ceea ce înseamnă că familiile puteau solicita doar 2.780 de lire sterline (aproximativ 3.620 de dolari) pe copil pentru primii doi copii.

Cupluri celebre care s-au despărțit doar pentru a se căsători

Bineînțeles, când s-a născut prințul Louis, Kate a fost din nou criticată pentru că a apărut în fața spitalului la doar câteva ore după naștere; chiar și actrița Keira Knightley a spus că a creat „așteptări nerealiste” pentru noile mame.

FAMILIA

Este vorba despre familia regală; sunt la fel de disfuncționali ca noi toți (dar cu coroane).

Zvonul de lungă durată conform căruia Kate și cumnata Meghan nu se înțeleg a fost documentat atât de intens, încât nu am ști cum să îl condensăm.

În 2017, s-a raportat că Pippa Middleton a „interzis-o” pe Meghan la nunta ei, în urma unei reguli „fără inel, nu aduci” care a lăsat-o pe fosta actriță pe dinafară, deoarece ea și Harry se întâlneau doar în acel moment.

Cu toate acestea, o biografie despre ducele și ducesa de Sussex a infirmat de atunci această afirmație.

Unchiul „sălbatic” al lui Kate, Gary Goldsmith, este o controversă de familie mai interesantă, fiind fotografiat în timp ce ieșea în oraș și fiind surprins urinând în public.

În 2017, Goldsmith a făcut obiectul unor acuzații grave de violență domestică, în care a fost implicată soția sa, Julie-Ann Goldsmith.

Goldsmith a primit o amendă de 5.000 de lire sterline (9.120 de dolari) după ce a pledat vinovat pentru agresarea soției sale în fața casei lor din centrul Londrei.

ALEGERI Fashion

Din nefericire, toate femeile aflate în atenția publicului sunt urmărite de criticile vestimentare. Fie că este vorba de decizia de a purta blană adevărată sau de a-și lăsa inelul de logodnă acasă, Kate nu a fost imună.

La nunta sa din 2011, decizia lui Kate de a-și purta părul într-un stil la modă, jumătate sus, jumătate jos, a mers împotriva tradiționalului „up-do” al mireselor regale, inclusiv al Majestății Sale.

„Surse regale îmi spun că familia regală i-a indicat foarte ferm lui Kate că ar prefera ca ea să poarte părul ridicat pentru această ocazie foarte specială”, a susținut reporterul regal Ashley Pearson în documentarul William & Kate: The Journey.

„Au sfârșit prin a face un compromis în privința look-ului ei”.

Rochia ei de mireasă a fost, de asemenea, dată în judecată; s-a susținut că rochia extravagantă, din dantelă, a fost un model furat de la designerul britanic Christine Kendall.

Kendall a susținut că și-a prezentat schițele Palatului Kensington înainte de nuntă. Cinci ani mai târziu, ea a intentat un proces împotriva Alexander McQueen, susținând că schițele sale au fost copiate de directorul de creație al brandului, Sarah Burton, care a creat rochia lui Kate.

Chiar și unghiile ducesei au fost o sursă de dispută. În 2012, ea a purtat ojă considerată „prea închisă” și o încălcare a protocolului regal. Cu toate acestea, romancierul și reporterul regal Omid Scobie a risipit zvonul, afirmând în Harper’s Bazaar că nu există niciun protocol regal privind oja.

În timpul unei ceremonii de omagiere a liderului indian Gandhi în 2016, tabloidele s-au minunat din nou de pedichiura Ducesei – și anume de faptul că aceasta a neglijat să își facă una.

Când vine vorba de bijuteriile familiei, Ducesa a fost chiar acuzată că a „eclipsat-o” pe Meghan cu alegerea bijuteriilor la botezul nepotului Archie Mountbatten-Windsor.

Fanii regali au observat că Kate a purtat faimoșii cercei cu perle Collingwood ai Dianei, în timp ce Meghan nu a purtat o moștenire specială de la soacra sa pentru ocazia specială.

Ducesa a ridicat, de asemenea, sprâncenele la începutul acestui an, când a fost văzută fără inelul de logodnă, deși acest lucru a fost făcut într-un efort de a încetini răspândirea COVID-19.

Nu se poate nega că viața regală vine cu o mulțime de privilegii, dar, așa cum am văzut cu Kate, Meghan, Prințesa Diana și mulți alții, este, de asemenea, plină de control – atât corect, cât și complet nerezonabil.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora