Căutare

Share this article

Actriţa Kirsten Dunst va debuta ca regizor cu un film după cartea „Clopotul de sticlă”, de Sylvia Plath, care o va avea pe Dakota Fanning în rolul principal, notează nme.com, citat de News.ro.

Sylvia Plath a scris „Clopotul de sticlă/ The Bell Jar” în ianuarie 1963, iar prima ecranizare a acestui roman a fost realizată în 1979, în regia lui Larry Peerce, cu Marilyn Hassett.

Kirsten Dunst a scris scenariul pentru acest lungmetraj de debut împreună cu Nellie Kim, în timp ce Dakota Fanning va produce filmul alături de Lizzie Friedman, Karen Lauder, Greg Little şi Brittany Kahan. Celine Rattray va fi producătorul executiv al peliculei.

„Clopotul de sticlă” este singurul roman scris de poeta Sylvia Plath. Scriitoarea americană s-a sinucis în luna octombrie a anului 1963, acelaşi în care a scris şi romanul. Cartea a fost publicată, iniţial, sub numele Victoria Lucas, iar la reeditarea ei, în 1967, a apărut cu semnătura autoarei.

Actriţa americană Kirsten Dunst s-a născută pe 30 aprilie 1982 şi a devenit cunoscută încă de la vârsta de 12 ani, odată cu rolul interpretat în filmul „Interviu cu un vampir” (1994), pentru care a fost nominalizată la Globul de Aur. S-a remarcat apoi în câteva filme de mare succes comercial, precum „Jumanji”, „Sinuciderea fecioarelor/ The Virgin Suicides”, trilogia „Omul păianjen” regizată de Sam Raimi, „Strălucirea eternă a minţii neprihănite/ Eternal Sunshine of the Spotless Mind” şi „Marie Antoinette”.

A câştigat premiul de interpretare feminină la Cannes cu rolul din lungmetrajul „Melancholia” (2011), de Lars von Trier iar în 2016, a fost membru al juriului în competiţia Festivalului de Film de la Cannes. Cel mai recent film în care joacă Dunst este „Midnight Special” (2016), de Jeff Nichols.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO