fbpx

Căutare

Share this article

În ziua în care se împlinesc 135 de ani de la naşterea marelui compozitor român George Enescu, clipul oficial de promovare a Concursului Internaţional George Enescu 2016 adresează o provocare tinerilor artişti şi publicului, pornind de la valorile în care credea Enescu însuşi: „Trăieşte-ţi visul!”

Vocea cunoscutului actor Marcel Iureş dă viaţă vorbelor lui George Enescu şi îndeamnă publicul să vină la Ateneul Român să îi susţină pe cei 174 de concurenţi în visul lor de a deveni mari muzicieni ai lumii. „Visez fără încetare. Cât exist, vreau să cânt” – sunt cuvintele lui George Enescu, readuse la viaţă de cunoscutul actor Marcel Iureş în clipul oficial de promovare a Concursului Internaţional George Enescu 2016 (3-25 septembrie).

George Enescu şi-a dorit să fie compozitor, în primul rând, şi nu şi-a abandonat nicio clipă visul de o viaţă. A visat şi să-i ajute pe tinerii artişti să se afirme şi le-a făcut pe amândouă. Urmând exemplul lui Enescu, Concursul George Enescu 2016 invită la o recunoaştere şi sărbătoare a visurilor care ne duc mai departe. “Trăieşte-ţi visul!” este provocarea pe care o lansează Concursul celor 174 de tineri artişti din întreaga lume înscrişi în competiţie, precum şi publicului care va participa la recitalurile şi concertele de la Ateneul Român pentru a-i susţine.

“Ca om care se bucură de muzică, aş spune că participarea unui tânăr artist la Concursul Enescu este o încercare pentru care chiar merită să trăieşti! George Enescu este unul dintre compozitiorii care au făcut cultura muzicală europeană mai bogată, nu mai vorbesc de cultura românească. Enescu are o valoare de unicat. Aşa că să îţi încerci forţele sub o asemenea icoană reprezintă ceva în viaţă”- a declarat actorul Marcel Iureş.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO