fbpx

Căutare

Share this article

Prea multe seriale şi prea puţin timp, aceasta este dilema cu care ne confruntăm aproape în fiecare săptămână … mai ales atunci când ne apropiem de week-end. Deci, ce alegem? Foarte mulţi actori buni şi mai multe subiecte interesante, aşa că este misiunea noastră, a telespectatorilor, devine din ce în ce mai grea. Şi, revin cu întrebarea, noi ce facem?

Variante pe care v-o propunem astăzi este să întrebăm ştiinţa … mă rog, hai să nu ne luăm chiar atât de tare în serios. Avem câte două recomandări (o dramă şi o comedie) pentru fiecare tip de personalitate în parte. Şi dacă nu ştii în ce categorie te regăseşti, te invităm să îţi faci testul de personalitate Myers-Brigge. Durează vreo 12 minute. Nouă ni se pare foarte bine făcut, aşa că îl vom folosi pe acesta pentru recomandările noastre de seriale.

Sunteţi pregătiţi? Mai jos găsiţi ce seriale vi s-ar potrivi în funcţie de personalitate ta.

Analişti

1. Arhitectul

Eşti o persoană cu o imaginaţie foarte bogată, dar şi cu o gândire strategică bine dezvoltată, aşa că ai un plan foarte bine pus la punct pentru orice acţiune. Îţi place să împarţi cu ceilalţi lucrurile pe care le ştii, dar nu îţi place să pierzi timpul cu lucruri derizorii, precum bârfa. Tu ai un obiectiv de atins şi un drum foarte bine planificat pentru a ajunge acolo.

Dramă: House of Cards

Eşti un lider, aşa că îţi plac personajele care au ţeluri înalte, dar foarte clar. Îi vei aprecia viziunea de strateg a lui Francis Underwood. Nu ştiu dacă şi căile pe care le alege el pentru a îşi atinge obiectivele.

Comedie: How I Met Your Mother

Gândeşti mereu pe termen lung şi nu îţi place să pierzi timpul cu lucrurile mărunte, aşa că ai nevoie de o comedie cu un scenariu foarte bine structurat. Vei începe să te uiţi la How I Met Your Mother pentru a afla cum se va căsători Ted şi vei continua să te uiţi la el atât pentru dialogurile spumoase, cât şi pentru relaţiile dintre personaje.

BONUS: Trei personaje cu aceeaşi personalitate cu tine:

Walter White (Breaking Bad), Petyr Baelish (Game of Thrones) şi Tywin Lannister (Game of Thrones)

2. Logicianul

Mereu dornic să înveţi ceva nou, eşti într-o continuă căutare să faci lucruri extraordinare. Îţi plac lucrurile foarte clare şi eşti mereu încântat să rezolvi o problemă şi să oferi soluţii pentru orice situaţie în care s-ar afla oamenii din jurul tău.

Dramă: Homeland

Îţi place să dezvolţi tot felul de strategii … chiar şi unele cam nebuneşti. Aşa că o să îţi placă foarte mult de personajul principal din Homeland, Carrie Mathison.

Comedie: Veep

Nu îţi place să fii văzut ca un lider, aşa este şi Selina Meyer. În plus, o să te bucuri de glumele faine ale serialului şi de o altfel de politică.

BONUS: Trei personaje cu aceeaşi personalitate cu tine:

Lord Varys (Game of Thrones), Alexander Mahone (Prison Break), Leslie Winkle (The Big Bang Theory)

3. Comandantul

Încrezător şi creativ, eşti mereu sigur pe tine. Ai tot timpul o strategie pentru a-ţi conduce echipa către a-şi îndeplini obiectivele, iar atunci când nu o ai, găseşti imediat una. Ai potenţial să fii un antreprenor foarte bun şi, faptul că poţi gândi pe termen lung, te ajută să duci la bun sfârşit ce ţi-ai propus.

Dramă: Orange is the New Black

Eşti fascinat de oameni, aşa că nu ar trebuie să te surprindă dacă atunci când o să ieşi în oraş o să te cucerească discuţiile de la alte mese. Prin urmare, o să-ţi placă mixul de culturi şi de personalităţi din Orange is the New Black. În plus, eşti un lider cu adevărat, aşa că o să îţi placă de Red şi de Miss Claudette.

Comedie: The Office

Eşti un lider, aşa cum îţi spuneam, aşa că interesul tău principal este să îţi îndeplineşti obiectele în carieră. Şi o să ai ceva de muncă, pentru ţelurile tale nu sunt deloc uşoare. Aşa că o să îţi placă toate situaţiile amuzante din compania condusă de Michael Scott.    

BONUS: Trei personaje cu aceeaşi personalitate cu tine:

Tony Soprano (The Sopranos), David Palmer (24), Francis Underwood (House of Cards)

4. Oratorul

Nu rezişti să nu intri într-o competiţie, mai ales una intelectuală. Eşti foarte inteligent şi curios, dar înţelegi foarte bine şi ideile celorlalţi … chiar dacă nu eşti de acord cu ele. Pui mereu în discuţie orice informaţie, aşa că dezbaterile par să fie cea mai uşoară cale de a face acest lucru.

Dramă: The Newsroom

Personalitatea ta se potriveşte perfect cu meseria de jurnalist. Procesezi foarte repede informaţiile şi le pui uşor în context, aşa că poţi să te integrezi perfect în echipa lui Will McAvoy (Jeff Daniels) şi MacKenzie McHale (Emily Mortimer).

Comedie: 30 Rock

Îţi plac comediile care pot să ţină pasul cu creativitatea şi curiozitatea ta, aşa că 30 Rock pare să fie exact alegerea potrivită. Îţi plac confruntările şi lucrurile noi, aşa că serialul asta o să te provoace la fiecare episod.

BONUS: Trei personaje cu aceeaşi personalitate cu tine:

Jim Halper (The Office), Tyrion Lannister (Game of Thrones), Felicity Smoak (Arrow)  

Diplomaţi

1. Avocatul

Tace, dar face. Cam aşa eşti tu, dragă avocatule. Eşti un idealist inspirat, de aceea ai mare şanse de reuşită. Ai un talent înnăscut să vorbeşti pe înţelesul tuturor, mai degrabă emoţional şi empatic, decât logic şi factual.   

Dramă: True Detective

Eşti intuitiv şi te gândeşti mereu la interesul oamenilor, aşa că o să îţi placă cu siguranţă acest serial care a avut un super casting, cel puţin în primul sezon. Dacă rămâi doar cu primul sezon, să ştii că nu se supără nimeni.  

Comedie: New Girl

Exact aşa cum este şi Jess, ţie îţi place să ai grijă de oameni. Orice ar fi ei: colegii tăi de apartament, colegii tăi de birou, prietenii tăi apropiaţi sau chiar vecinii tăi de bloc.  

BONUS: Trei personaje cu aceeaşi personalitate cu tine:

James Wilson (House M.D.), Jon Snow (Game of Thrones) şi Desmond Hume (Lost)

2. Mediatorul

Poetic şi altruist, mediatorul este mereu dornic să ajute pe cineva. Îţi este uşor să comunic cu cei din jur şi poţi să o faci chiar prin metafore şi parabole. Poţi să găseşti câte un simbol pentru fiecare idee pe care ai, atât de uşor îţi este să vorbeşti … de aceea, poate că jobul tău ar trebui să fie în artă (scriitor, actor, poet).

Dramă: The Americans

Nu îţi plac conflictele, aşa că dacă tot trebuie să fii parte dintr-un război, ar fi bine ca măcar să fie cel mai puţin sângeros dintre toate – Războiul Rece. Şi cum eroii acestui serial sunt exact ca nişte anti-eroi adevăraţi, o să îţi placă această metaforă. 

Comedie: Curb Your Enthusiasm

Eşti mereu bine intenţionat, însă, de cele mai multe ori tinzi să analizezi prea mult lucrurile. Aşa că o să rezonezi foarte bine cu Larry David.

BONUS: Trei personaje cu aceeaşi personalitate cu tine:

Fox Mulder (X-Files), Lance Sweets (Bones) şi Sybil Branson (Downton Abbey)

3. Protagonistul

Eşti un lider carismatic care conduce inspirându-i pe ceilalţi … chiar fascinându-i pe aceştia. Eşti pasional şi carismatic, de aceea, de cele mai multe ori îţi alegi o carieră în politică. Protagoniştii reprezintă 2% din populaţia lumii, inspirând oameni din toate colţurile lumii.

Dramă: Mad Men

Un vânzător cu abilităţi foarte de lider şi de foarte bun comunicator, adică exact ca Don Draper. Aşa că, dă play şi pregăteşte-te de un #binging. O să te bucuri văzându-te cum câştigi luptă după luptă. În plus, o să te bucuri şi de lumea fascinantă a publicităţii.

Comedie: Togetherness

Eşti mereu dornic să îţi faci relaţii noi, aşa că poate pentru câteva ori ar trebui să îi vezi şi pe alţii dorindu-şi acelaşi lucru. Măcar poţi să înveţi în ce relaţii să nu te implici pentru că ar putea să fie cu adevărat dăunătoare pentru tine.

BONUS: Trei personaje cu aceeaşi personalitate cu tine:

Daenerys Targaryen (Game of Thrones), Skyler White (Breaking Bad) şi Seeley Booth (Bones)

4. Combatantul

Entuziast, creativ şi foarte social, o să găseşti mereu un motiv să zâmbeşti. Eşti un spirit liber, aşa că o să primeşti mereu invitaţii la toate petrecerile. Bucură-te de emoţia şi de plăcerea timpului petrecut alături de cei dragi. 

Dramă: The Wire

Eşti genul de om care o să aibă mai multe joburi de-a lungul vieţii, aşa că fiecare sezon din The Wire o să îţi dea câte o idee nou şi, poate, câte un nou proiect la care să lucrezi.   

Comedie: Parks and Recreation

Semeni atât de mult cu Leslie Knope că pare că ar fi şi păcat să nu te uiţi la acest serial. Te regăseşti în entuziasmul, devotamentul ei pentru fiecare cauză şi … poate chiar în dragostea ei sinceră pentru waffles.   

BONUS: Trei personaje cu aceeaşi personalitate cu tine:

Michael Scott (The Office), Phil Dunphy (Modern Family) şi Piper Chapman (Orange is the New Black)

Santinele

1. Logicianul

Eşti un om practic şi foarte pragmatic. La tine oamenii trebuie să vină mereu cu argumente şi fapte dovedite. Dar eşti şi un om de încredere a cărui intenţii nu prea pot fi puse sub semnul întrebării. Iar atunci când spui că vei face ceva, ar trebui să te credem pe cuvânt pentru că aşa o să se întâmple.   

Dramă: Breaking Bad

Crezi în lege şi în tradiţie, de aceea deciziile complicate din punct de vedere moral pe care le ia Walter White o să îţi zdruncine puţin gândirea. Uneori este bine să îţi depăşeşti limitele, aşa că un #binging cu Breaking Bad nu are cum să nu îţi placă.

Comedie: Difficult People

Gălăgioşi, dar foarte mândri. Nebuni şi cu foarte puţin succes. Julie şi Billy au aspiraţii să devină actori de comedie, dar cu prea puţin succes. Asta în timp ce toţi ceilalţi prieteni se bucură de faimă şi apreciere. Probabil lucruri pe care nu ai avea cum să le înţelegi, dragă logicianule, aşa că ar fi bine să ieşi din nou din zona ta de confort şi să te amuzi de vieţile celor două personaje.

BONUS: Trei personaje cu aceeaşi personalitate cu tine:

Dana Scully (X-Files), Geralt of Rivia (The Wicher) şi Stannis Baratheon (Game of Thrones)

2. Apărătorul

Eşti un protector dedicat, gata mereu să iasă în apărarea celor dragi. Aproape 13% din populaţia lumii se regăseşte în această categorie. Eşti foarte meticulos şi perfecţionist. Şi, deşi eşti om şi procrastinezi şi tu din când în când, eşti foarte bine văzut la job pentru că mereu îţi faci treaba la timp (sau poate chiar mai devreme).    

Dramă: Dexter

Îţi termini treaba la timp. Toată lumea te apreciază la birou. Ai aşteptări foarte mari de la toată lumea, dar ai şi dificultăţi în a-ţi exprima sentimentele. Dexter o să fie un personaj cu care o să rezonezi foarte uşor … fără, însă, a fi vreun criminal în serie, stai liniştit.

Comedie: Community

Îţi plac comediile să fie cât mai reale. Oricum dacă te uiţi la Dexter, nu mai ai nevoie şi de alte lucruri întunecate în viaţă. Aşa că îţi recomandăm o comedie amuzantă şi cu personaje liniştite.

BONUS: Trei personaje cu aceeaşi personalitate cu tine:

Dana Scully (X-Files), Geralt of Rivia (The Wicher) şi Stannis Baratheon (Game of Thrones)

3. Administratorul

Eşti un administrator excelent, daca poate să coordoneze perfect tot felul de situaţii, lucruri sau oameni. Cerinţa ta pentru societate este democraţie. Eşti un om devotat şi onest care nu suportă înşelătoria sau delăsarea, mai ales la muncă.      

Dramă: Game of Thrones

Eşti un lider înnăscut, aşa că nu ar trebui să mire pe nimeni dacă eşti mereu dispus să iei conducerea în orice situaţie. Aşa că eşti mereu de încredere în orice joc de strategie. Prin urmare, nu o să aibă cum să nu îţi placă toate intrigile şi strategiile din Game of Thrones.   

Comedie: Modern Family

Simţi mereu o nevoie de a fi aparţine unui loc, fie că este o comunitate, un grup social sau chiar o familie puţin disfuncţională. Aşa că Modern Family este exact comedia potrivită pentru tine, mai ales că este şi foarte smart şi funny.   

BONUS: Trei personaje cu aceeaşi personalitate cu tine:

Lisa Cuddy (House M.D.), Claire Dunphy (Modern Family) şi Ana Lucia Cortez (Lost)

4. Consulul

Eşti un om popular. Foarte sociabil şi prietenos, eşti mereu dispus să ajuţi. O discuţie ştiinţifică nu o să te fascineze prea tare, în schimb una despre fashion o să fie exact pe placul tău. Sunteţi nişte altruişti, aşa că o să vă placă să fiţi în orice rol în care puteţi să ajutaţi.        

Dramă: The Leftovers

Tu care eşti interesat de fashion şi îţi place să fii mereu înconjurat de oameni ar trebui să ieşi puţin din zona ta de confort. Şi cum mai bine decât cu un serial a cărui acţiune se desfăşoară într-un oraş mic de provincie în care majoritatea oamenilor au dispărut.   

Comedie: Glee

Serialul lui Ryan Murphy este exact ce ai nevoie pentru o seară de #binging. Eşti mereu interesat de statutul social şi de relaţiile care te-au ajuta să le obţii, cam ca în liceu. Aşa că o să rezonezi foarte bine cu serialul Glee.    

BONUS: Trei personaje cu aceeaşi personalitate cu tine:

Monica (Friends), Jack Shepahrd (Lost) şi Larry Bloom (Orange is the New Black)

Exploratori

1. Virtuosul

Încrezător, curajos şi maestru al tuturor uneltelor şi instrumentelor. Îţi place să explorezi, experimentând cu mare curiozitate tot felul de aventuri. Poţi să te muţi dintr-un proiect în altul, construind cu virtuozitate lucruri utile.

Dramă: The Good Wife

O să rezonezi puternic cu Alicia Florrick: o femeie inteligentă, independentă şi protectoare cu persoanele pe care le iubeşte. Iar atunci când viaţa te împinge să experimentezi, tu, o fire curajoasă, nu dai deloc înapoi. Exact ca Alicia.

Comedie: Archer

Având în vedere că îţi place aventura, Archer este serialul potrivit pentru tine. O să te ţină mereu în priză, jucându-se mereu cu firea ta curioasă. Fă abstracţie, te rog, de la faptul că parola la calculatorul echipei este “guest”.   

BONUS: Trei personaje cu aceeaşi personalitate cu tine:

Arya Stark (Game of Thrones), Jack Bauer (24) şi Michael Westen (Burn Notice)

2. Aventurierul

Un artist extrem de şarmant, eşti mereu gata să explorezi şi să experimentezi lucruri noi. Nu te conformezi niciodată cu gândirile tradiţionale şi împingi mereu limitele pentru a bucura experienţe noi. 

Dramă: Battlestar Gallactica

Din categoria oldies but goldies, serialul asta o să îţi accentueze firea ta mereu în căutare de ceva nou. Nu iei niciodată decizii doar bazate pe logică, aşa că o să te fascineze toate aceste teme sci-fi.

Comedie: Girls

Cauţi mereu tot ceea ce este frumos, iar Girls este unul dintre cele mai frumoase comedii de teleziune. În plus, îţi place să experimentezi şi, doamne, cât mai experimentează fetele astea.

BONUS: Trei personaje cu aceeaşi personalitate cu tine:

Thea Queen (Arrow), Remy Hadley (House M.D.) şi Jesse Pinkman (Breaking Bad)

3. Antreprenorul

Inteligent, energic, îţi place să trăieşti mereu on the edge. Principiul după care te ghidezi în viaţă: rişti şi câştigi. Eşti numai bun pentru a porni un start-up sau chiar pentru a juca la bursă sau la criptomede

Dramă: Billions

Dacă nici tu nu îl înţelegi pe Bobby Axelrod, atunci cine? Dă start la primele sezoane din Billions şi grăbeşte-te că începe în curând sezonul trei. Sigur o să te prindă toată această aventură din jurul jocurilor la bursă. Cine ştie, poate chiar o să înveţi ceva nou pe care să începi să îl pui şi în practică.

Comedie: Workaholics

Nu îţi place să te limitezi la jobul tău, în fond ai resurse nelimitate să faci oricând lucruri noi. Şi să încerci să faci chiar lucrurile tale. Aşa că o să îi înţelegi pe colegii tăi din Workaholics care nu o plac deloc pe şefa lor. 

BONUS: Trei personaje cu aceeaşi personalitate cu tine:

Lincoln Burrows (Prison Break), Seth Grayson (House of Cards) şi Gabrielle Solis (Desperate Housewives)

4. Entertainerul

Spontan, energic, eşti mereu entuziasmat de lucruri noi. Viaţa cu tine nu o să fie niciodată plictisitoare. Îţi place să fii mereu în centrul atenţiei (şi chiar în lumina reflectoarelor). Îţi plac sălile cu mulţi oameni, dar poţi să faci un mic show şi doar pentru prietenii tăi apropiaţi.

Dramă: Scandal

Trăieşti în prezent şi nu îţi plac deloc strategiile pe termen lung, aşa că nu ai timp şi răbdare pentru drame cuminţi şi pacifiste. Aşa că tu, Olivia şi Gladiatorii pare să fiţi făcuţi din acelaşi material. Şi încă ceva, nu există problemă pe care să nu o puteţi rezolva, punând şi un mic spectacol în jurul ei.

Comedie: The Bachelor

Poţi să o iei şi ca pe guilty pleasure, acest reality show sentimental, poate să fie văzut în serile în care ai nevoie să îi vezi pe alţii cum vor să fie în centrul atenţiei. Nu uita de popcorn şi vin.   

BONUS: Trei personaje cu aceeaşi personalitate cu tine:

Penny (The Big Bang Theory), Gob Bluth (Arrested Development) şi Lindsay Bluth Fünke (Arrested Development)

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO