Shows
La Gala HHC am auzit cuvântul „iubire” de 572 de ori
Am plâns la cea de  a patra ediţie a Galei HHC (Hope and Homes for Childern România) care a avut loc la Ateneul Român. Am plâns, aşa cum o fac…
Cristina Stănciulescu
|Reading time: 4 mins
Am plâns la cea de  a patra ediţie a Galei HHC (Hope and Homes for Childern România) care a avut loc la Ateneul Român. Am plâns, aşa cum o fac…
Cristina Stănciulescu
|Reading time: 4 mins
Share this article

Am plâns la cea de  a patra ediţie a Galei HHC (Hope and Homes for Childern România) care a avut loc la Ateneul Român.
Am plâns, aşa cum o fac de fiecare dată, pentru că e vorba despre copii abuzaţi, trişti, este vorba despre cele mai fragile şi lipsite de apărare fiinţe din România.
Copii abandonaţi, părăsiţi, lăsaţi la marginea vieţii.
Cei de la HHC le dau şansa de a trăi decent. Le oferă, din 1998 încoace, posibilitatea să locuiască în case familiale. HHC îşi propune să desfiinţeze până în 2022 orfelinatele din România, oferind ca alternativă acestor copii varianta casei de tip familial. În aceste condiţii, copii cresc mai bine, pentru că sunt înconjuraţi de atenţie şi de iubire.
Gala s-a aflat la cea de-a patra ediţie şi a fost prezentată, ca şi până acum, de către Amalia Enache, ambasador al acestei organizaţii de 6 ani încoace. Lângă Amalia, îmbrăcată cu o frumoasă rochie realizată de Doru şi Dana, doi tineri de 18 ani din Baia Mare care trăiesc  într-o casă de tip familial construită de HHC, s-a aflat şi activistul civic, comunicatorul HHC, Dragoş Bucurenci. Pe scena Ateneului Român au urcat violonistul Alexandru Tomescu, pianistul Andrei Licareţ – care a şi compus o piesă specială pentru acest eveniment, Feli Donose, Dan Bittman, Paula Seling- care au cântat piesele lor reinterpretate pentru orchestră simfonică, actorul  Marius Manole, soprana Irina Iordachescu şi violoncelistul Marian Cazacu şi al său Ansamblu Violoncelisimo.
Seara a fost deschisă de prim ministrul Dacian Ciloş, care a venit alături de frumoasa şi eleganta sa soţie. A fost pentru prima dată când am auzit din gura unui om politic cuvântul „iubire”. Dacian Cioloş a lăudat activitatea Asociaţiei HHC, pasiunea cu care aceşti copii sunt îngrijiţi, căutaţi, salvaţi. ”Sunt convins că problema copiilor instituţionalizaţi e un test pe care ni-l dă Dumnezeu ca să găsim noi, pe lângă iubirea pe care o avem pentru cei apropiaţi, şi iubirea de a ne lua copii acasă.”- a spus premierul.
La final a vorbit Prinţesa Marina Sturdza, Preşedintele Onorofic al HHC România, o doamnă  a cărei eleganţă este greu de egalat în România. După ce a primit o distincţie pentru întreaga activitate, Prinţesa a vorbit despre bunătate şi despre responsabilitate. ”Soarta acestor copii instituţionalizaţi trebuie să ne preocupe în continuare, deoarece, dacă nu îi orientăm pe o direcţie bună pentru viitor, vom deveni o ţară necompetitivă în Europa şi în lume. Vom reuşi dacă ne concentrăm pe prevenirea abandonului, asigurarea unei educaţii şi pregătirea pentru o existenţă independentă şi responsabilă a celor care la 18 ani ies din sistemul de asistenţă socială”, a spus Domnia Sa.
Invitaţi mulţi şi importanţi: ambasadori, celebrităţ i- Malvina Cservenschi şi Dorian Boguşă, Ada Condeescu, Adina Buzatu, Ada Condeescu, Adina Buzatu, Corina Caragea şi Simona Pope de la PRO TV, Vladimir Drăghia, Andreea Răducan, Corina Ungureanu şi Grigore Leşe – jurnalişti şi persoane influente în mediile lor profesionale.
Şi, deşi pare ciudat, am numărat în gând de câte ori am auzit cuvântul iubire. De pe scenă, din sală, de la cei cu care am vorbit… De 572 de ori.
Eu zic că, pentru o seară scurtă, de câteva ore, e o cifră bună. Iată şi altele mai jos.

Despre Hope and Homes for Children România
Hope and Homes for Children România (HHC România) activează în ţara noastră din 1998, timp în care a contribuit direct la închiderea a peste 50 de orfelinate de tip vechi din întreaga ţară. Prin serviciile dezvoltate de HHC România, copiii trec de la îngrijirea în instituţii-mamut în care nu beneficiază de atenţie şi afecţiune individuală, la alternative bazate pe conceptul familial, care le permit o viaţă apropiată de normalitate. Prin eforturile Hope and Homes for Children România şi ale partenerilor săi, 5.542 de copii au fost scoşi din instituţii, 23.570 de copii au fost salvaţi de la ruperea de familie, 774 tineri au fost sprijiniţi pentru o viaţă independentă, 1.788 de copii au fost primiţi în centrele de zi, 664 de copii au fost primiţi în regim de urgenţă şi 7.164 de membri de personal din sistemul de protecţie al copilului au fost instruiţi de Hope and Homes for Children România. Organizaţia activează intens în prevenirea separării copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru susţinerea familiilor în care riscul de abandon al copiilor este ridicat. Până în acest moment, 35.074 de copii au beneficiat de serviciile organizaţiei Hope and Homes România, al cărei obiectiv este ca până în 2022 să fie eliminată instituţionalizarea copiilor în ţara noastră.

Shows
Share this article