La Street Delivery, oraşul devine mai deştept - LIFE.ro

Căutare

Share this article

”Închidem strada pentru maşini şi o deschidem pentru oameni”, este, de ani de zile, deviza unui eveniment tare iubit de bucureşteni şi nu numai: Street Delivery, eveniment urban ce transformă, la fiecare început de vară, Bucureştiul într-o poveste.

Povestea a ajuns anul acesta la capitolul al 13-lea, se desfăşoară  între 15 şi 17 iunie şi are drept titlu „Smart Cities?”, temă pusă deloc întâmplător sub semnul întrebării având în vedere că nu poţi da o definiţie exactă a oraşului inteligent.

”Ce este, în fond, un “smart city”?”, se întreabă organizatorii oferind şi câteva variante de răspus sub formă de întrebări: ”Un oraş dominat de tehnologie sau unul în care oamenii aplică noile dezvoltări pentru o convieţuire mai plăcută? Un buzzword de marketing sau o direcţie inevitabilă a marilor aglomerări urbane?”.

Ca şi până acum, la Street Delivery (care se va deschide regeşte vineri, la ora 19.00, pe covorul roşu din faţa Cinema Patria şi care se va desfăşura apoi pe strada Arthur Verona dar şi în curtea interioară şi sub porticul UAUIM) vei găsi ziduri acoperite cu desene, DJ-i la platane, teatru de stradă, grădini urbane, hamace, film, bere şi limonadă rece.

Foto: FB

Dacă îţi place filmul, nu rata retrospectiva scurtmetrajelor TIFF 2018, ce va avea loc într-un cinematograf în aer liber din zona Bisericii Anglicane! Dacă iubeşti muzica, vino să-i asculţi pe Eyedrops, Vlaicu Golcea, Am Fost la Munte şi Mi-a Plăcut, care vor cânta pe o scenă de lângă Grădina Icoanei! Dacă adori graffiti-ul, descoperă viziunea fetelor de la Wanda Hutira & Graffetele, care vor acoperi cunoscutul zid dedicat graffitiului de pe Arthur Verona!

Evident, vor fi mult mai multe evenimente care să-ţi atragă atenţia – ateliere pentru copii şi adulţi, tururi ghidate în Casa Mincu, petreceri de pietoni, instalaţii şi performance-uri artistice etc. – însă vei avea timp să le încerci pe toate în cele trei zile de festival.

Găseşti mai multe detalii despre Street Delivery pe site-ul evenimentului.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO