fbpx

Căutare

Share this article

Labfresh, aşa au numit producătorii danezi cămaşa dintr-un material „smart” care nu se pătează. De fapt, materialul textil din care este confecţionată e mai deştept de atât: acesta ţine la distanţă nu doar petele de vin (sau orice alt lichid), ci şi propria transpiraţie.

Altfel spus, Labfresh respinge orice lichid precum şi bacteriile care sunt responsabile cu mirosurile de transpiraţie.

Designerii au numit materialul din care este realizată această cămaşă „smart textile”. Fibrele de bumbac sunt tratate cu ajutorul unei noi tehnologii (Induo) înainte de a fi ţesute. Acest tratament împiedică fluidele şi bacteriile pe care acestea le poartă să pătrundă în ţesătură şi, în acelaşi timp, lasă pielea să respire. Nu spune nimeni că această cămaşă poate funcţiona pe post de umbrelă. Materialul nu este „impermeabil”, dar tehnologia Induo permite acestei cămăşi să fie purtată de mai multe ori, fără să fie vizibile pete gălbui la nivelul axilelor, pe mâneci sau pe guler.

Acest produs este „inventat” de antreprenorul danez Kasper Brandi şi de stilistul olandez Lotte Vink. Aceştia au explicat că diferenţa de temperatură dintre corpul cald al purtătorului şi temperatura de afară permite transpiraţiei să se evaporeze prin porii materialului, lăsând corpul aproape uscat.

„Am ales să facem astfel încât acest material să permită corpului să respire mai degrabă, decât să fie impermeabil”. Cei doi susţin că este imposibil să faci diferenţa între materialul din care este croită cămaşa Labfresh şi o altă cămaşă premium din bumbac.

Noul produs este finanţat printr-o campanie de crowdsourcing pe Kickstarter şi au strâns deja 180.000 de dolari, de 10 ori mai mult decât îşi propuseseră.

Iniţiatorii acestui produs remarcă încetineala cu care lumea modei îmbrăţişează noile tehnologii susţinând faptul că produsul lor promovează shopping-ul responsabil, pentru că Labfresh are o durată de viaţă mai mare şi, deci, este rentabilă din punctul de vedere al preţului.

Cămăşile sunt disponibile în perioada de pre-sale la preţul de 105 dolari, iar livrările pentru contributorii pe Kickstarter vor începe în luna mai. Detalii pe labfresh.eu

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO