fbpx

Căutare

Share this article

LaFerrari Aperta, maşina creată de Ferrari la începutul acestui an, cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la înfiinţarea companiei Ferrari, a fost licitată de curând pentru suma record de 10 milionae de dolari.

Cea mai scumpă maşină modernă vândută de o casă de licitaţie – RM Sotheby’s (lider mondial în industria automobilelor de colecţie) -, LaFerrari Aperta a depăşit astfel recordul deţinut de o altă maşină Ferrari, care a fost vândută în 2016 cu şapte milioane de dolari.

Ultimul model al brandului Italian, creat special pentru a fi licitat, LaFerrari Aperta se distinge de celelalte maşini Aperta prin finisajul de roşu metalic Rosso Fuoco, banda metalică dublă Bianco Italia de pe cele două capote, sistemele electronice de control ale sistemului de propulsie care sunt mai eficiente, radiatoarele care direcţionează fluxul de aer de-a lungul caroseriei, şi nu deasupra capotei, o nouă inserţie de fibră de carbon care permite rotirea uşilor. Nu e de mirare aşadar că valoarea finală a maşinii a depăşit-o cum mult pe cea iniţială (între 3,5 şi 4,5 milioane de dolari).

 

Cele 10 milioane de dolari obţinuţi în urma licitaţiei vor merge către fundaţia “Salvaţi copiii!” cu scopul de a îmbunătăţi vieţile copiilor dezavantajaţi din întreaga lume.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO