Căutare

Share this article

Obiectele din jurul nostru par să devină din ce în ce mai inteligente. Am descoperit o lampă de birou care poate să îţi devină cel mai bun prieten la muncă. LAMPIX este numele ei de scenă , iar în spatele acestui obiect se află doi antreprenori români.

George Popescu şi Mihai Dumitrescu au pus, în  Statele Unite ale Americii, bazele conceptului de lampă inteligentă. Ei au creat şi programat un mic obiect de mobilier care conţine o cameră de luat vederi, un mini proiector şi leduri colorate, toate controlate de un mini calculator. Lampix foloseşte tehnologia Augmented Reality pentru a recunoaşte obiectele aflate în rază de acţiune, recunoaşte atingeri transformând biroul într-un ecran tactil, scanează documente şi te ajută să le organizezi.

Lampix  te ajută în muncă la birou, transformând spaţiul de lângă tine, adică lemnul, într-un ecran interactiv. Poţi vedea prezentări, poţi scana documente, desena în timp real, colabora cu alţi colegi, organiza programul, plus multe altele, doar atingând masa. Aplicaţiile de Augmented Reality pot fi multiple de la jocuri la programe profesionale, iar platforma este „open source” aşa că oricine poate să îşi pună în aplicare propria idee.

Proiectul Lampix este abia la început şi aduce în discuţie un concept ce uneşte lumea virtuală de aceea reală. Astăzi sunt tot mai multe proiecte care vorbesc de Internet of things, iar Lampix este o idee  luminoasă de ne conecta la mediul înconjurător.

 

Aflaţi mai multe despre subiectele în care Adrian Posteucă excelează pe Concept Factory.

 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO