fbpx

Căutare

Share this article

Da, LEGO „îşi schimbă culoarea” în verde şi lansează prima colecţie ecologică realizată din trestie de zahăr. Marele producător de jucării a anunţat că va lansa în acest an primul set de jucării cu adevărat sustenabile, ca parte din eforul companiei de a reduce producţia de plastic pe care o generează.

Colecţia, realizată din bioplastic, un material realizat din trestie de zahăr, este primul pas spre ţelul declarat al companiei: acela de a realiza toate produsele şi ambalajele LEGO din materiale reciclabile, prin procedee sustenabile, până în anul 2030.

Bioplasticul are aceleaşi proprietăţi ca şi plasticul obişnuit din care sunt realizate piesele LEGO astăzi, numai că nu va avea un asemenea impact negativ asupra planetei. Nici copiii, nici părinţii nu vor simţi vreo diferenţă jucându-se cu noile elemente botanice (frunze, arbuşti, copaci) din setul LEGO.

Compania şi-a îndreptat în ultima vreme atenţia către sustenabilitate şi impactul asupra mediului, iniţiind o campanie care se intitulează „building for the future one brick at the time”. Odată cu noul slogan LEGO a anunţat că a reuşit să „achiziţioneze” energie doar din surse regenerabile cu trei ani înainte de termenul prestabilit.

Brandul a semnat şi un parteneriat cu World Wildlife Fund for Nature (WWF) pentru a îşi uni eforturile de a reduce emisiile de CO2 şi de a promova acţiunile civice care să oprească schimbările climatice. Detalii despre noua colecţie pe lego.com

read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO