Căutare

Share this article

Supranumit “Veneția Nordului” datorită celor peste 100 de canale care îl străbat, Amestramul este un oraș fermecător și cosmopolit. Turiștii au o mulțime de locuri de vizitat în Amsterdam, oraș care poate fi lejer străbătut pe jos, cu bicicleta sau cu barca.

De la muzeele de artă până la piețele pline de flori colorate, de la celebrele “coffeeshops” care vând marijuana până la Districtul Roșu, Amsterdamul vă așteapă să îl descoperiți.

Iată 10 locuri de vizitat în Amsterdam:

Bloemenmarkt – piața plutitoare de flori

Situată între Muntplein și Koningsplein, pe malul sudic al canalului Singel, Bloemenmarkt este singura piață plutitoare de flori din lume.

Înființată în 1862, Bloemenmarkt reunește numeroase florării, magazine cu obiecte pentru grădină, dar și tarabe de suveniruri. Și localnicii cumpără de aici, însă piața plutitoare de flori este mai mult o atracție turistică. Oameni din întreaga lume vin să admire și să cumpere flori de la celebra Bloemenmarkt.

Bulbii puși la vânzare sunt făcuți special pentru a putea fi transportați, așa că turiștii îi pot lua acasă și planta în propria curte.

sursa foto: iStock

The Rijksmuseum / Muzeul Național

The Rijksmuseum este una dintre cele mai importante atracții din Amsterdam, în special pentru turiștii pasionați de artă. Muzeul Național a fost fondat în 1809 pentru a găzdui o colecție impresionantă de artă și antichități rare din țară.

Colecția muzeului include aproximativ șapte milioane de opere de artă, dintre care peste 5.000 de tablouri importante sunt expuse în  250 de camere ale acestei clădiri uriașe.

Pe lângă picturile celebre, Rijksmuseum se mândrește cu o bibliotecă bine dotată, care conține peste 35.000 de cărți și manuscrise, precum și numeroase exponate fascinante despre dezvoltarea artei și culturii în Olanda.

Cartierul Jordaan

Cel mai popular cartier al Amesterdamului, Jordaan, va invită să îl descoperiți la pas. Acesta îmbină zone rezidențiale cu piețe pline de viață, buticuri și restaurante de lux. Poți dedica o zi întreagă descoperirii acestui cartier plin de farmec, pentru că sunt o mulțime de lucruri de văzut. De exemplu, aici poți vizita un muzeu plutitor dedicat bărcilor care servesc drept locuințe – Woonboots.

Sâmbăta dimineța, zona Lindengracht se transformă într-o piață uriașă în aer liber, unde poți găsi o mulțime de produse tradiționale, flori superbe și gustări tipic olandeze.

Luni dimineața, zona Westerstraat se populează cu 200 de standuri, formând o piață stil bazar.

Poți savura o cafea delicioasă la cafenelele și restaurantele din Jordaan, ascultând muzică tradițională olandeză.

Koninklijk Paleis / Palatul Regal

Unul dintre cele trei palate regale din Olanda, Koninklijk Paleis din Amsterdam este situat în Piața Dam, chiar în inima orașului. Deși inițial a servit ca primărie, clădirea a fost transformată în Palat Regal în timpul timpul războaielor napoleoniene, când fratele lui Napoleon, Louis, a fost încoronat Rege al Olandei.

Palatul este încă folosit de Casa Regală Olandeză pentru evenimente oficiale, dar este deschis publicului în cea mai mare parte a anului.

sursa foto: iStock

De Wallen / Cartierul Roșu

Cu siguranță Cartierul Roșu este în top 10 locuri de vizitat în Amsterdam. În celebrul “Red District”, unde sexul pe bani este legal, sunt peste 100 de apartamente dedicate acestei activități.  După lăsarea serii, zona este plină de turiști curioși, care admiră în vitrine luminate in roșu “angajații” din domeniul sexului.

Cartierul este bine păzit de polițiști, pentru a asigura liniștea și siguranța. Deși fotografiile nu sunt permise, vizitatorii sunt bineveniți.

sursa foto: iStock

Muzeul Anne Frank

Muzeul Anne Frank este în top cele mai vizitate locuri din Amsterdam. Situată de-a lungul canalului Prinsengracht, casa care a ascuns-o pe Anne Frank și familia ei, împreună cu alți patru evrei, de autoritățile naziste în timpul Celui de-al Doilea Război Mondial, este văzută ca un memorial al Holocaustului din 1947. Acela a fost anul în care tatăl Annei a publicat celebrul ei jurnal din perioada în care au trăit ascunși.

Muzeul Van Gogh

Muzeul Van Gogh găzduiește o impresionantă colecție de lucrări ale celebrului pictor olandez. Aflat într-o clădire cu patru etaje proiectată de Gerrit Rietveld în anii 1970, muzeul este una dintre cele mai vizitate atracții turistice din Amsterdam. Picturile sunt afișate în ordine cronologică, oferindu-le vizitatorilor șansa de a observa cum a evoluat în timp stilul lui Van Gogh.

Canalele din Amsterdam

Celebrele canale din Amsterdam au fost construite în secolul al XVII-lea, pentru a controla debitul râului Amstel, dar și pentru a adăuga orașului suprafețe în plus de uscat. Turiștii nu ratează șansa de a face o croazieră pe canalele orașului, admirând spectaculoasa arhitectură a Amsterdamului. 2000 de case și hoteluri plutitoare se regăsesc pe cele peste 100 de canale.

Poți petrece o seară romantică într-o croazieră pe canalele Amsterdamului, la lumina lumânării.

sursa foto: iStock

Locuri de vizitat in Amsterdam – Grădina botanică și grădina zoologică

Amsterdamul oferă o doză dublă de natură chiar în centrul orașului. Hortus Botanicus Amsterdam, grădina botanică, este una dintre cele mai vechi din lume, fiind înființată în 1638. Cine o vizitează poate admira specii rare de plante și copaci, precum și exponate exotice și tropicale.

La numai cinci minute de mers pe jos de Grădina Botanică se afla Grădina Zoologică – Natura Artis Magistra. Animale și păsări din întreaga lume își au casa aici. Acvariul este unul de-a dreptul spectaculos.

sursa foto: iStock
read
next
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO