fbpx

Căutare

Share this article
Atât simbol cultural, obiect cult, cât şi accesoriu folosit zilnic, lenjeria este poate unul dintre cele mai controversate obiecte de vestimentaţie, în ciuda faptului că nu este aproape niciodată în prim-plan. Din această primăvară, muzeul londonez dedicat artei şi designului Victoria and Albert Museum deschide o nouă expoziţie ce îşi propune să facă o scurtă istorie a lenjeriei intime.
 
Expoziţia Undressed – a Brief History of Underwear ia în considerare atât aspectele practice ale lenjeriei în decursul isoriei şi rolul pe care l-a jucat în conturarea modei, fără a-i nega evidentul scop erotic. Aproximativ 200 de piese de lenjerie de la 1750 şi până în zilele noastre, atât dedicate femeilor, cât şi bărbaţilor, fac parte din expoziţie.
 
Exponatele îi aduc în prim-plan pe cei precum Paul Poiret care au militat pentru frumuseţea naturală a corpului uman, dar şi pe producătorii şi inventatorii care au contribuit la realizarea unor modele cât mai confortabile şi mai eficiente de lenjerie. Obiectelor de lenjerie li se alătură fotografii, afişe publicitare şi filme despre lenjerie şi rolul lor în crearea imaginii siluetei perfecte. 
 
Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO