Long live The Royal Baby! 10 tradiţii legate de naşterea copiilor în Familia Regală Britanică - LIFE.ro
Mergi la conținut

Long live The Royal Baby! 10 tradiţii legate de naşterea copiilor în Familia Regală Britanică

Până Ducesa sau Prinţul William se vor arăta în faţa publicului cu prinţul nou-născut, iată ce trebuie să ştiţi despre ritualurile pe care le presupune o naştere în Familia Regală Britanică. Long live the Royal Baby!
Share this article

Bebeluşul regal este breaking news-ul zilei. Kate Middleton, Ducesa de Cambridge, a născut astăzi cel de-al treilea copil. It’s a boy! titrează cu litere mari presa britanică în aşteptarea veştilor privind numele copilului. Proaspătul prinţ s-a născut la ora 11:01,  şi cântăreşte cca 3 kilograme şi 800 de grame. Familia Regală a fost anunţată şi şi-a exprimat deja bucuria, în timp ce numeroşi oameni s-au adunat deja în faţa St. Mary’s Hospital şi aşteaptă cu sufletul la gură o mini-conferinţă de presă cu privire la bebeluşul regal.  

Până Ducesa sau Prinţul William se vor arăta în faţa publicului cu prinţul nou-născut (update: aceştia au prezentat #BebeluşulRegal la doar câteva ore după naştere), iată ce trebuie să ştiţi despre ritualurile pe care le presupune o naştere în Familia Regală Britanică. Long live the Royal Baby!

1. Nu se anunţă niciodată genul copilului

Chiar dacă medicina modernă poate oferi astfel de lămuriri încă din primele luni de sarcină, membrii Familiei Regale nu anunţă niciodată genul bebeluşului. Ducele şi Ducesa de Cambridge au decis chiar să păstreze surpriza şi pentru ei înşişi la naşterea primilor doi copii. Pe vremea în care Regina Elizabeta a II-a a rămas însărcinată, anunţul dat publicului nici măcar nu făcea referire în mod direct la o sarcină, ci se preciza doar că va lua o perioadă de pauză de la „sarcinile” regale.

2. Naşterile se petreceau acasă, la Palat. Acum au loc în aripa Lindo a spitalului St. Mary.

Regina Elizabeta a născut cei patru copii la reşedinţa sa regală. La fel şi Regina Victoria. Mamele din Familia regală erau ajutate de medicii personali şi de moaşe atent alese. Prinţesa Anne şi Diana, Prinţesa de Wales au fost cele care au schimbat această tradiţie, alegând să nască în aripa Lido a spitalului St. Mary. Iar Kate Middleton, Ducesa de Cambridge, le-a călcat pe urme.

3. Primul brand aş bebeluşilor

Firma G.H.Hurt & Son, cea care produce şaluri împletite de lux de mai bine de 100 de ani, are privilegiul de a fi primul „brand” al nou născuţilor regali. Atât Prinţul George, cât şi Prinţesa Charlotte şi-au făcut debutul în faţa marelui public înveliţi în aceste şaluri fine.

4. Mamele din Familia Regală au fost promotori ai anesteziei la naştere.

Se spune că Regina Victoria n-a agreat prea bine ideea de sarcină şi că a folosit eter ca anestezic pentru cel puţin două dintre naşterile sale. Se pare că decizia sa a înlăturat acest tabu şi că viitoarele mame cereau  „Chloroform a la Reine”. Sunt voci care susţin că Regina Elisabeta s-a folosit de metoda numită „twilight sleep” atunci când l-a născut pe Charles.

Oricum, o mamă din Familia Regală este înconjurată de un număr impresionant de medici şi asistente pe timpul naşterii. La naşterea Prinţesei Charlotte au asistat 18 medici, tehnicieni şi asistente de diferite specializări.

5. Naşterile regale aveau nevoie de „un martor”.

Destul de „incomod” (puţin zis) pentru mama aflată în travaliu, însă naşterile regale aveau nevoie de un martor. Înainte ca Prinţul Charles să se nască, în 1948, Secretarul de stat al Coroanei era cel delegat să asiste la toate naşterile regale. Prezenţa unui oficial al guvernului asigura – se pare – „veridicitatea” evenimentului. Regina Elisabeta a înlăturat această tradiţie, oferind mamelor mult mai multă intimitate.

6. Taţii nu aveau voie să asiste la naştere. Acum îşi iau „concediu paternal”.

Prinţul Philip juca squash atunci când i s-a născut primul copil, aşa că a urmat întocmai normele vremii. Se pare că Prinţul Albert „a abolit” această regulă şi i-a fost alături Reginei Victoria la naşterea câtorva dintre cei 9 copii. În 2003 Marea Britanie a legiferat „concediul paternal” pentru toţi părinţii, chiar şi pentru membrii Familiei Regale. Prinţul William şi-a luat 6 săptămâni de concediu după naşterea fiicei sale, în 2015.

7. Monarhul şi membrii Familiei Regale sunt primii anunţaţi de naşterea nou-născutului.

Regina, membri seniori ai Familiei Regale, dar şi membrii familiei Middleton au fost anunţaţi despre starea mamei şi a bebeluşului înainte ca orice anunţ să fie făcut public, la primele două naşteri ale lui Kate.

8. Palatul Buckingham afişa anunţul naşterii bebeluşului regal. Şi un crainic orăşenesc anunţă veştile

Noi, astăzi, am primit veştile despre #RoyalBaby3 prin intermediul social media. Însă mai sunt anumite tradiţii care se păstrează legat de marele anunţ. Anunţul oficial al Palatului precizează ora naşterii şi sexul copilului. Mai există şi o variantă mai puţin oficială, dedicată poporului, încă din epoca medievală. Un crainic anunţa – cu strigături – veştile bune pentru poporul adunat la uşa Palatului. Asta şi pentru că majoritatea nu ştiau să citească.  

 

 

9. Şi bebeluşii regali au nevoie de acte! Şi de 3 nume – cel puţin.

Prinţul William a fost cel care şi-a înscris copiii la oficiul pentru evidenţa populaţiei. Se pare că la naşterea Prinţesei Charlotte s-a lăsat un pic dus de val şi a completat câmpul „ocupaţie” cu o titulatură cât se poate de neoficială dar adevărată: „Prince of the United Kingdom”

Prinţul William şi Prinţul Charles au câte patru nume, însă cei mici au primit doar trei: George Alexander Louis şi Charlotte Elizabeth Diana. Desigur, fiecare nume ales pentru bebeluşul regal are o întreagă istorie în spate. Atenţie, însă, copiii regali nu au nume de familie, pentru şcoală alegând, de exemplu „George Cambridge” sau „William Wales”, dacă formalităţile o cer.

10. Prima apariţie publică a bebeluşului regal.

Aceasta are loc la foarte puţin timp după naştere. În cazul Prinţesei Charlotte, părinţii săi au prezentat-o publicului la mai puţin de 10 ore de la naştere. Prinţesa Diana a fost cea care a „înrădăcinat” această practică, ieşind în faţa spitalului alături de bebeluşul regal pentru o şedinţă foto. Regina Elisabeta, la rândul său, şi-a arătat bebeluşii de la balconul Buckingham Palace.

Share this article

Pe aceeași temă

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora