Luxul responsabil: „Aura Botanica” de la Kerastase - gama naturală şi biodegradabilă pentru îngrijirea părului - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Produse de lux sau naturale? Ambele. Femeia de astăzi, cea sofisticată cu adevărat, nu se mulţumeşte doar cu produse de lux şi atât. Este interesată de ceea ce luxul poate să-i ofere, dar şi de responsabilitatea pe care o are consumând  produse premium (deseori obţinute, după cum ştim, prin exploararea naturii sau a resurselor umane). Astăzi, din ce în ce mai multe femei (sigur, cifrele nu sunt foarte mari, dar sunt în creştere de la 12 la 15% din piaţă) sunt dornice de a folosi produse de lux, dar naturale, eco-friendly, ambalate în recipiente recilate sau reciclabile.

Kerastase a înţeles această nişă de piaţă şi a creat pentru ea o gamă de îngrijire a părului care conţie şampon, serum, spray de strălucire şi tratament, sub numele de Aura Botanica.

L-am întrebat pe hair stilistul Sorin Stratulat, Ambasador Kerastase în România despre efectele acestei game asupra părului. ”Am început să folosesc încă de acum 2 luni aceste produse în salon, fără să ştiu despre ce era vorba. A fost o testare. Nu mi-a trecut prin cap că ar putea fi Kerastase. Produsele au un parfum foarte subtil, şamponul nu are nici silion, nici sulfaţi, cu toate acestea spală bine şi face spumă. Sigur, părul nu se descurcă la fel de uşor după spălarea cu Aura Botanica aşa cum se întâmplă cu şampoanele din celelalte game Kerastase care conţin silion şi sulfat, dar cu puţină răbdare se rezolvă şi acest lucru. Mi-a plăcut să lucrez cu această gamă şi ştiu foate multe femei care o vor iubi, tocmai datorită formulei ei naturale, dar, mai ales, pentru că a fost creată cu responsabilitate. Ştii că am mai vorbit despre acest curent care e acum foarte prezent, acela de a privi luxul un pic diferit faţă de ce se întâmpla până acum”

Gama este naturală între 96-99%, cei 4% sunt conservanţi care fac ca produsul să reziste la raft (formula acestora nu este agresivă) iar 1% sunt stabilizatorii de formulă. Ambalajele sunt din materiale reciclate, iar ingredintele naturale folosite sunt uleiul de cocos şi argan obţinute din mediile lor de provenienţă din Samoa şi Maroc. Obţinerea lor este făcută cu acordul Unesco (în patrimoniul căruia se află arborii de argan, de pildă) şi fără exploatarea forţei de muncă din ţările respective.

Toate formulele produselor sunt biodegradabile, iar performanţele gamei sunt şi ele notabile: oferă două zile de nutriţie durabilă, trei zile fără efect de frizz şi de 4 ori mai multă strălucire.

Ritual:

Folosiţi Bain Miccelaire pe părul ud. E o spumă aerată care curăţă şi lasă, în acelaşi timp părul lejer. Îl pregăteşte pentru Soin Fondamental, balsamul care hrăneşte firul de păr pentru 48 de ore, rezolvând toate problemele părului sensibil. În Soin Fondamental, pentru un plus de efect, se adaugă tratamentul, Concentre Essentiel care este realizat pe bază de uleiuri de jojoba, cocos, avocado, portocale dulci şi extract de rozmarin. După uscare, pulverizaţi Essence DEclat, un spray fin care conţine uleiuri de cocos, argan şi apă de trandafiri de Damasc.

Imaginea gamei este Toni Garrn, un supermodel implicat în munca cu femeile tinere din Africa. Toni este o susţinătoare a exerciţiului fizic şi a unui stil de viaţă sănătos şi defineşte frumuseţea ca fiind sănătate şi fericire.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO