fbpx

Căutare

Share this article

Cea de-a 11-a ediţie a Festivalul Making Waves: New Romanian Cinema are loc anul acesta între 1 şi 8 decembrie, la New York. Proiecţiile filmelor din festival vor avea loc la Jacob Burns Film Center, iar festivalul se va deschide cu „Bacalaureat”, lungmetrajul pentru care Cristian Mungiu a primit trofeul pentru regie la Festivalul de Film de la Cannes 2016.

Potrivit news.ro care citează site-ul festivalului, filmul „United States of Love”, de Tomasz Wasilewski, premiat cu Ursul de Argint la Berlinala 2016, va rula în premieră la New York.

Tot la Jacob Burns Film Center spectatorii vor putea vedea „Ilegitim”, de Adrian Sitaru, premiat cu C.I.C.A.E. la Berlinala 2016, „Inimi cicatrizate”, de Radu Jude, care a câştigat premiul special al juriului la Festivalul de Film de la Locarno, „Sieranevada”, de Cristi Puiu, premiată la Chicago Film Festival, „Două lozuri”, de Paul Negoescu, care a primit o menţiune specială la Festivalul de Film de la Zürich, şi „Câini”, de Bogdan Mirică, nominalizat la European Discovery 2016, la Premiile Academiei Europene de Film, şi câştigător al premiului FIPRESCI la Festivalul de la Cannes 2016.

În programul Making Waves se regăsesc documentarul „Cinema, mon amour”, de Alexandru Belc, şi scurtmetrajul „O noapte în Tokoriki”, de Roxana Stroe.

Making Waves are Polonia ca ţară invitată în acest an, iar pe covorul roşu îi veţi putea vedea Vlad Ivanov („Câini” şi „Bacalaureat”), Maria Drăguş („Bacalaureat”), Alina Grigore şi Robi Urs („Ilegitim”) şi Julia Kijowska („United States of Love”).

Detalii pe makingwaves.filmetc.org

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO