Maria Andrei, secretele de frumuseţe ale unui fost model de succes - LIFE.ro
Mergi la conținut

Maria Andrei, secretele de frumuseţe ale unui fost model de succes

Maria a descoperit lumea modei cu mult timp în urmă, iar de atunci a rămas în vizorul nostru. Este frumoasă, elegantă şi foarte naturală.
Share this article

Maria a descoperit lumea modei cu mult timp în urmă, iar de atunci a rămas în vizorul nostru. Este frumoasă, elegantă şi foarte naturală.

Fostul model are câteva mici trucuri de frumuseţe la care apelează zi de zi. Acum, ni le dezvăluie şi nouă. Sunt simple şi la îndemâna oricui.

Care a fost prima experienţă cu produsele de machiaj?

Oh, foloseam cu mare interes produsele de machiaj ale mamei mele, atunci când ea nu era acasă! Tragi-comic a fost când eu mi-am făcut “curaj” să ies în faţa blocului îmbrăcată cu o rochie de seară (mov!!!) de-a ei şi machiată cu ce am găsit mai interesant prin trusă… Şi, ca să fie tabloul complet, mi-am pus şi rotilele… Mândra de mine, patinam ca o “divă”, până când am dat nas în nas cu ea, mama, ajunsă mai devreme acasă. Nu am să îi uit niciodată expresia feţei…. Nu ştia dacă să plângă sau să râdă, dacă să mă ia acasă sau să mă trimită în lume. Dar, pentru că aveam doar 11 ani, s-a îndurat să mă ia frumos de mână şi, cu fruntea sus, să îmi spună: Maria, ai teme de făcut, nu-i aşa? 

Am părăsit “scena” în… glorie! Restul sunt detalii…

Dacă eşti în grabă şi vrei să ajungi la un eveniment, ce coafură şi machiaj alegi?

Merg pe varianta sigură, cea care ştiu că mă “prinde bine” întotdeauna: cocul spaniol mă scoate din orice încurcătură! Şi rujul roşu! Însă, am grijă să îmi potrivesc aspectul cu vestimentaţia şi locul unde trebuie să ajung. 

Ce secret ai în privinţa părului?

Secretul unui păr frumos este să nu îşi piardă strălucirea. Camelia Negrea este cea care se ocupă de buclele mele, atunci când vreau să fac schimbări majore, dar şi mie îmi place să îmi fac fel de fel de trăznăi! Am dexteritate şi mă folosesc de ea! Şi, da, nu îmi lipsesc din casă balsamul de păr şi uleiul de argan, pe care le folosesc după spălarea cu apă călduţă a părului. Arganul face minuni şi îl recomand tuturor!

Ţii şi o dietă anume?

Merg la echitaţie regulat, iar privirea pe care mi-o aruncă peste umăr Carlos – chiar el, calul – este suficientă cât să mă facă să prelungesc puţin programul de trap săltat! Crede-mă, pe lângă mersul tip “Country Man” ce face parte din stilul meu de viaţă pentru următoarele 3 zile, pot îmbrăca orice rochie îmi doresc! Apoi, nu sar peste micul dejun! Soţul meu este responsabil cu cafeaua, eu mă ocup de restul… Ne trezim suficient de devreme încât să stăm la bârfe şi să ne începem ziua “energizaţi”. Vitamina C este şi ea în meniu – pe perioada iernii, apoi mici gustări de-a lungul zilei şi ne reîntâlnim la masa de seară – destul de lejeră. Mâncăm multe fructe şi salate, nu mâncăm mai mult decât trebuie şi alternăm ingredientele de zi cu zi. Îmi place să gătesc, dar nu mă aventurez la reţete complicate, ci doar la cele în care mă hrănesc şi cu privirea! 

Care este primul lucru pe care îl faci cu venirea sezonului rece?

Încerc să îmi hidratez pielea… Este prima care suferă, indiferent de anotimp! În plus, un tratament cu ulei de ricin – pentru gene şi unghii – este noua mea descoperire şi mă răsfăţ cu ea în fiecare seară de toamnă târzie! 

Care este cea mai importantă lecţie de frumuseţe primită până acum?

Că nu trebuie să îmi lipsească – din geantă, din casă, din viaţă –  niciodată, crema de protecţie solară, cu factor 30! De melasma se scapă foarte greu! 

Despre Maria Andrei

 

Maria Andrei a fost unul dintre manechinele favorite ale Zinei Dumitrescu. Modelul  ii datoreaza acesteia cariera in modelling. A remarcat-o la un casting si i-a schimbat cursul vietii. Anii au trecut, iar Maria Andrei a renuntat la moda si s-a apucat de styling. Are 40 de ani si alte prioritati.

Maria isi aminteste si acum ca la 18 ani Zina a remarcat-o la un casting unde venise cu o prietena s-o incurajeze. Se pregatea sa plece din sala unde se facea selectia modelelor, cand a fost intoarsa din drum. Isi aminteste perfect acel moment care i-a schimbat viata.

O consideram un Dumnezeu. Am ramas blocata. I-am spus ca am venit cu prietena mea, dar ea nu m-a lasat sa mai plec. Mi-a spus “treci pe scena!”. Sase luni ne-a chinuit pana am iesit modele”, spune Maria.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora