Căutare

Share this article

Ambasada Romaniei la Paris a găzduit, în cadrul Săptămânii Modei, cinci prezentări de modă semnate de designerii români.

Clara Rotescu, Omra, Cristallini, Alda Ciceu și Kiki Dumitrescu au adus pe podium colecțiile primăvara – vară 2020.

Locația nu a fost aleasă întâmplător.

Palatul Behague, finalizat în perioada Belle Epoque şi amplasat strategic între Arcul de Triumf şi Domul Invalizilor, nu este doar una dintre cele mai frumoase Ambasade ale României în lume, ci este totodată unul dintre cele mai impresionante imobile din Paris.

El a fost reședința contesei Martine de Béhague, o figură notabilă în Parisul secolelor al 19-lea şi al 20-lea, o mare iubitoare de frumos, care s-a înconjurat de-a lungul vieţii de artişti pe care îi primea constant în reşedinţa sa.


Superbul Palat Behague, în care se află sediul Ambasadei, a fost decorat cu vaze aurii și aranjamente florale delicate realizate în România de Marilena Petrache. Invitații au degustat vinuri românești premiate dar și vinuri franțuzești de prestigiu, au servit delicatese fine realizate de echipa unui român care conduce unul dintre cele mai vechi și renumite localuri din Paris, și care se ocupă de catering și pentru celebrele case de modă Hermes și Dior.

„Anul acesta am adus inclusiv zece modele din România, vrem ca evenimentul să fie unul autentic românesc, toată echipa, scena, tehnicul, foto, video, machiaj și coafură este din țară, ne mândrim că avem profesioniști de mare valoare care pot realiza evenimente atât de frumoase chiar și peste hotare și că am primit aprecieri” Monica Vlad.

Designerul Clara Rotescu

„Ne-a lipsit Cătălin Botezatu, e primul an la Paris fără el dar suntem siguri că va reveni în forță și că în martie ne va însoți. Ne-am bucurat enorm că am fost apreciați, că Federația Româna de Design și Accesorii reunește atât de mulți designeri talentați care sunt prezenți in timpul Săptămânii Modei la toate târgurile de profil din Paris.” Clara Rotescu

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO