Căutare

Share this article

L-am sunat pe actorul Marius Manole, unul dintre cei pe care îi va premia astăzi Preşedintele Klaus Iohannis. Nu este singurul premiat. Alături de el se vor afla regizorii Alexander Hausvater, Radu Afrim, Gianina Cărbunariu şi Vava Ştefănescu, actorii Constantin Cojocaru, Sorin Leoveanu şi Marius Manole, dar şi publicaţia Timpul.

Marius Manole ne-a spus: „Mi se pare important acest premiu, nu te ajută cu nimic în viaţă, dar este ceva să fii premiat, mai ales la această vârstă. De obicei premiile vin mai târziu, odată cu vârsta, cu experienţa… Dar e important, fireşte”. Cu ce te vei îmbrăca? „Cu un costum negru, cu o cămaşă şi voi folosi un parfum de la Createur 5”.

În semn de apreciere a contribuţiei remarcabile la creşterea prestigiului artei spectacolului, pentru implicarea deosebită în promovarea teatrului şi cinematografiei româneşti atât în ţară, cât şi în străinătate, preşedintele României, Klaus Iohannis, va acorda Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, categoria D – Arta spectacolului lui Radu Afrim, regizor, Constantin Cojocaru, actor, Gianina Cărbunariu, dramaturg şi regizor, Sorin Leoveanu, actor, Marius Manole, actor, şi Varvarei Cătălina (Vava) Ştefănescu, coregraf şi dansator.

De asemenea, Alexander Hausvater, regizor, va primi Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, în semn de înaltă apreciere pentru întreaga activitate regizorală, pentru  contribuţia remarcabilă la promovarea culturii şi imaginii României în lume, pentru deosebita activitate pedagogică, pregătind cu exigenţă şi în acelaşi timp cu multă căldură umană generaţii de regizori.

Totodată, cu prilejul aniversării a 140 de ani de la înfiinţare, în semn de înaltă apreciere pentru activitatea publicistică de înaltă ţinută, în jurul căreia s-a coagulat, în spiritul valorilor şi al dialogului ideilor, o elită remarcabilă ce a contribuit la dezvoltarea spaţiului cultural şi civic din România, preşedintele va acorda Ordinul ”Meritul Cultural” în grad de Cavaler, categoria F – Promovarea culturii, publicaţiei Timpul.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO