fbpx

Căutare

Share this article

Love Takes Time”, spune un cântec de-al cântăreţei americane Mariah Carey. Să ai curajul să recunoşti în faţa celorlalţi slăbiciunile sau traumele tale, cere de asemenea timp, am zice noi. Iar pentru Mariah Carey a trecut destul timp până să poată vorbi deschis despre ultimii 17 ani în care a încercat să facă faţă cum a putut mai bine unei afecţiuni grave: tulburare bipolară.

Am trăit în negare şi izolare şi mereu cu teama că cineva mă va da în vileag. Era o povară prea mare şi nu am mai putut să o duc”, a mărturisit cântăreaţa într-un interviu recent cu revista People. ”Am căutat şi primit tratament, m-am înconjurat de oameni optimişti şi am reînceput să fac ce îmi place – să scriu cântece şi să fac muzică”, a continuat ea.

Carey, în vârstă de 48 de ani, a recunoscut astfel că a fost diagnosticată cu această afecţiune încă din 2011 când, internată în urma unei căderi psihice, a primit vestea din partea medicilor. A refuzat însă să se trateze, artista cerând ajutor medicamentos abia de curând.

Pentru mult timp am crezut că am o tulburare gravă a somnului. Dar nu era o insomnie normală… Munceam, munceam şi munceam… Eram irascibilă şi mi-era teamă să nu dezamăgesc oamenii. S-a dovedit că aveam un fel de manie”, a spus aceasta precizând că acum face un tratament medicamentos şi terapie pentru o formă mai puţin agresivă a bolii, care este reprezentată de modificări mai puţin severe de stare – între depresie şi hiperactivitate.

Cred că episoadele mele depresive s-au caracterizat prin faptul că aveam o energie foarte scăzută. Mă simţeam atât de singură şi tristă – chiar vinovată de faptul că nu făceam ceea ce trebuia să fac pentru cariera mea„, a mai povestit Mariah Carey despre perioada în care a suferit de depresie şi hipomanie (formă a maniei diminuată ca intensitate).

Tot ceea ce contează acum pentru artista cu cinci Grammy în portofoliu şi 200 de milioane de înregistrări vândute este să poată menţine un echilibru în viaţa ei. Iar faptul că a vorbit celorlalţi despre problemele ei, este cel mai important pas spre dobândirea acestui echilibru.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO