fbpx

Căutare

Share this article

Cafeaua și uleiul de cocos sunt două ingrediente pe care le folosim cu plăcere în bucătărie, dar care sunt utilizate foarte mult și în industria cosmetică. Masca de față cu ulei de cocos și cafea are efecte benefice asupra tenului, pe care îl curăță și îl hidratează în același timp.

Beneficiile cafelei pentru piele

Cafeaua o regăsim ca ingredient principal în produse ca loțiuni de corp, creme, scruburi, săpunuri etc. Iar motivul pentru care acestea o conțin este acela aduce beneficii pielii, fiind bogată în antioxidanți și cofeină.

Un alt beneficiu al cafelei aplicate pe față este acela că ajută la creșterea producției de colagen și elastină.

Cafeaua poate împiedica apariția ridurilor, antioxidanții atacând radicalii liberi care ne distrug pielea.

Cofeina are proprietăți antiinflamatorii, aducând și ea beneficii pielii: calmează inflamațiile și reduce aspectul de roșeață. Mai mult, reduce aspectul cearcănelor și al ochilor umflați. Poate repara efectele negative ale razelor UV, ajutând la refacerea pielii.

Exfoliază stratul de celule moarte și ajută în procesul de regenerare a pielii. Ajută și la luptă împotriva celuliței.

 Beneficiile uleiului de cocos pentru piele

sursa foto: iStock

Nici uleiul de cocos nu este mai prejos. Industria cosmetică îl folosește din ce în ce mai mult datorită efectelor sale terapeutice. Ajută foarte mult la hidratarea pielii, tratând diverse probleme de ordin estetic: puncte negre, cicatrici, riduri, acnee sau eczeme. Folosit zilnic, face pielea mai frumoasă și mai luminoasă.

Uleiul de cocos are o textură ușoară și este imediat absorbit de pori, fără să lase senzația de piele grasă. Grăsimile saturate din uleiul de cocos hidratează orice tip de piele, eliminând senzația de piele uscată.

Are și rol de exfoliant, eliminând celulele moarte, lăsând pielea moale și hidratată.

Proprietățile lui antibacteriene protejează pielea de microbi și de infecții.

Uleiul de cocos previne îmbătrânirea prematură a pielii, datorită faptului că acesta conține vitamine și minerale care funcționează ca o barieră împotriva prafului și a altor elemente poluante.

Uleiul de cocos este bogat în proteine, care mențin pielea tânără și sănătoasă, atât în interior, cât și la exterior.

Îmbinând cele două ingrediente, obținem mult apreciată masca de față cu ulei de cocoș și cafea. Astfel, ne bucurăm atât de beneficiile cafelei, cât și de cele ale uleiului de cocos.

Cum preparăm masca de față cu ulei de cocos și cafea

Ingrediente:

–         O lingură de ulei de cocos

–         O lingură de cafea măcinată

Amestecă cele două ingrediente și aplică-le pe față, folosind mișcări circulare. Evită zona ochilor și nările. Poți lăsa să acționeze masca de față cu ulei de cocos și cafea între 15 minute și o oră.

O poți folosi de două, trei ori pe săptămână.

Dacă vrei, poți adăuga în această combinație și miere. Mierea are proprietăți antibacteriene, fiind ideală pentru o piele care suferă de acnee. Este hrănitoare și poate oferi pielii un aspect sănătos.

 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO