Căutare

Share this article

De câte ori nu te-ai gândit că, în loc să stai în coada de maşini care nu pare să se deplaseze, mai bine ai lua o bicicletă, trotinetă sau orice mijloc de locomoţie care se poate strecura printre maşini şi care poate astfel să te izbăvească de purgatoriul marilor oraşe denumit trafic?

Acum ai şi soluţia, ce-i drept la nivel de concept car.

Audi a lansat la salonul auto de la Beijing un concept car care spune că oferă Intelligent mobility, adică un alt mod de a te deplasa prin oraş. Pornind de la modelul Q3 care se va lansa pe piaţa chineză anul acesta, concept car-ul Audi oferă multifuncţionalitate şi mişcare sportivă. Publicul căreia i se adresează este cel al milioanelor de oameni care trăiesc în marile metropole, cu trimitere către pieţele cu potenţial maxim de urbanizare cum este China.

Atuul acestui model este longboard-ul multifuncţional (se transformă şi în trotinetă) care se fixează ascuns în spatele barei din spate. Sistemul de infotainment al maşinii evaluează cea mai bună metodă de deplasare în funcţie de destinaţie şi de timpul dorit până la terminus, analizând datele din trafic pe care le primeşte în timp real. Dacă longboard-ul se dovedeşte cea mai bună opţiune, sistemul îl recomandă şoferului, ajutându-l în acelaşi timp să găsească cel mai apropiat loc de parcare. De adăugat că longboard-ul se deplasează electric, pe bază de baterii. Poţi circula pe întinderea a 12 km fără să înlocuieşti sau să descarci bateriile, la o viteză maximă de 30 km/h.

Cine ştie, poate aceasta este soluţia inclusiv pentru problemele de trafic care dau dureri de cap primăriilor din marile oraşe ale României – o soluţie nu foarte departe de autostrada suspendată.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO