fbpx

Căutare

Share this article

Producătorul francez de maşini Renault a prezentat la Târgul auto de la Frankfurt 2017 „maşina viitorului”. Autoturismul SYMBIOZ este, practic, viitorul mobilităţii, aşa cum şi-l imaginează compania Renault pentru anul 2030: o maşină electrică, autonomă, care se va conecta literalmente la casa ta.

Maşina viitorului, acest SYMBIOZ imaginat de Renault, este gândită ca o extensie a casei personale, atunci când te afli în călătorii. Şi nu numai.

Atunci când este parcată în interiorul casei (vorbim despre viitor, da?), autoturismul devine un spaţiu modular, o cameră multifuncţională, o extensie a livingului, dacă vreţi. Designerii Renault şi-au propus ca spaţiul interior al vehiculului să fie la fel de locuibil ca orice al spaţiu de interior. Aşa cum puteţi vedea în imagini, scaunele sunt fotolii confortabile care pot fi aşezate faţă în faţă, ca într-o limuzină.

Renault a apelat la renumitul designer de textile Aleksandra Gaca pentru a proiecta ţesături de interior pentru SYMBIOZ. Gaca a propus, în completarea conceptului inovator, un nou material pentru fotoliile maşinii. Se numeşte „Bloko”, şi este o ţesătură 3D, care face parte dintr-o colecţie de arhitextile semnate de acest designer. Materialul, rezistent, dar confortabil, este fabricat în două nuanţe de gri şi se potriveşte atât pentru designul unei canapele din living, cât şi pentru cel al scaunelor maşinii.

Materialul „Bloko”, creat special pentru maşina SYMBIOZ, a fost realizat în Muzeul Textilelor din Tilburg, acolo unde designerul a imaginat numeroasele sale ţesături 3D. Găsiţi detalii despre această maşină aici.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO