fbpx

Căutare

Share this article

Stilul minimalist a lui Meghan Markle ales la nunta este o reflexie a unui stil natural şi mai puţin pretenţios, ce va deveni imaginea modernismului şi gândirii către viitor pe care o va aborda casă regală în anii ce vor urma!

Am avut privilegiul să dezbat împreună cu Maurice MullenHead of Fashion and Luxury al publicaţiilor The London Evening Standard şi ES Magazine, dar şi membru eminent al Consiliului de Modă Britanic rochia, machiajul şi coafura celei mai comentate mirese ale anului, Meghan Markle, actualmente Ducesa de Sussex. Am realizat un subiectiv top 5 al celor mai bine îmbrăcate invitate de la nunta regală şi am aflat ce ar trebui să porţi dacă ai ocazia să participi la un astfel de eveniment cu ştaif regal!

Privirile întregii lumi au fost aţintite weekend-ul trecut pe noua prinţesă a Marii Britanii, Meghan Markle, actualmente ducesa de Sussex, iar cea mai comentată a fost evident rochia de mireasă. Cum vi s-a părut apariţia ei?

Cred ca împărtăşesc părerea întregii populaţii a Marii Britanii, când spun că a fost desăvârşită! A reuşit să traseze o linie între modernitate şi prospeţime pe de-o parte, tradiţie şi măiestrie pe cealaltă parte. Apariţia ei a fost un adevărat triumf, iar Meghan Markle, noua Ducesa de Sussex a arătat perfect în această ţinută!

Într-adevăr, mulţi oameni au fost impresionaţi de simplitatea acestei rochii, create de Clare Waight Keller pentru casă de modă Givenchy. Este un “moment statement” pentru modă la nivel internaţional?

Arată că direcţia în acest moment, în modă este eleganta şi simplitatea. Acest trend va atrage mai degrabă atenţia asupra persoanei care poartă haina, decât asupra hainei în sine!   

Multe publicaţii internaţionale de modă au comparat rochiile de mireasă pe care le-au purtat Regina Marii Britanii, Prinţesă Diana, Kate Middleton, Ducesa de Cambridge şi Meghan Markle, Ducesa de Sussex. Ce mesaj transmite această imagine, ce include şi o evoluţie a rochiei de mireasă? 

Rochiile de mireasă au avut întotdeauna un efect puternic asupra privitorilor, dar este notabil cât de diferit arată rochiile prinţeselor mai tinere, faţă de rochiile mai încărcate, purtate de celelalte feţe regale, de exemplu rochia Prinţesei Diana creată în 1981 de David & Elizabeth Emmanuel. De altfel, este foarte greu să faci o “declaraţie în modă”, purtând o rochie foarte simplă. Designul unei rochii trebuie pus în valoare de combinaţia dintre materiale şi croiala. De exemplu, ce a purtat Ducesa de Cambridge în ziua nunţii, o rochie McQueen a fost o creaţie extraordinară care i s-a potrivit perfect!

Credeţi că Ducesa de Sussex va deveni un trendsetter sau un simbol al modei pentru femeile din Marea Britanie şi de peste tot din lume?

Cu siguranţă, cred acest lucru, aşa cum şi ceilalţi membrii ai familiei regale au devenit trendsetteri şi simboluri ale modei, dar cred că ea şi-a exprimat deja intenţia de a fi mult mai mult decât atât! Hainele pe care le va purta de acum încolo vor avea rolul de a pune în valoare, cauzele pentru care va milita!

Au existat multe discuţii la nivel internaţional despre modul minimalist de a se machia şi coafa. Ce părerea eviti despre această alegere?

Cred că este o alegere excelenţă, ţinând cont de estetică minimalistă a rochiei. O coafură elaborata şi un machiaj excesiv ar fi fost complet nepotrivite în acest caz. Într-un sens mai larg, această a fost o reflexie a unui stil natural şi mai puţin pretenţios, ce va deveni imaginea modernismului şi gândirii către viitor pe care o va aborda casă regală în anii ce vor urma!

Cum aţi descrie stilul lui Meghan Markle înainte de a se mărită şi a face parte din familia regală?

A arătat întotdeauna că are foarte mult bun gust. Nu toate hainele pe care le-a purtat au aparţinut unui designer, iar alegerile ei vestimentare nu au fost intimidante!

S-a comentat mult ca Harry a fost primul prinţ din familia casei regale a Marii Britanii care s-a căsătorit purtând barbă. Ce spune acest lucru despre personalitatea lui, a încălcat vreo regulă?

De fapt, nu este chiar aşa. Tatăl Reginei Marii Britanii, George al V-lea a purtat barbă, atunci când s-a căsătorit, iar acest lucru s-a întâmplat în urmă cu 125 de ani. În ceea ce îl priveşte pe Prinţul Harry, cred că arată că este mai puţin preocupat de formalităţi şi de protocolul regal, dar este motivat să arate întregii lumi cum este el cu adevărat. Totuşi, a cerut permisiunea Reginei pentru a purta barba la nunta!

A fost un gest emoţionant că Prinţul Harry a creat special pentru Meghan Markle un inel  de logodna cu un diamant dintr-un inel al Prinţesei Diana la care a adăugat diamante din Botswana. Ce mesaj poartă această bijuterie unică?

Crearea design-ului unui inel de logodnă este un gest simbolic şi foarte frumos. La fel ca rochia de mireasa împrumută ceva din trecut pentru a-l duce către viitor. Demonstrează că  Harry este hotărât să îşi amintească şi sa celebreze munca Prinţesei Diana, iar în acelaşi timp să arate că viaţă merge mai departe, iar că noul cuplu priveşte frumos către viitor!

S-au comentat mult ţinutele pe care invitaţii le-au purtat la nuntă. Puteţi face un top personal?

Cele cinci persoane preferate de mine au fost Regina Marii Britanii care s-a îmbrăcat într-o ţinută semnată Stewart Parvin. Regina are un stil personal foarte puternic şi nu greşeşte niciodată în alegerile ei vestimentare! Oprah Winfrey, îmbrăcată de Stella McCartney. Cred că a ales o nuanţă flatantă, iar apariţia ei a fost desăvârşită.

Amal Clooney care a purtat o altă creaţie Stella McCartney. Culoarea rochiei a fost în armonie cu nuanţă închisă a păruluisi, cu cea a pielii, dar şi cu silueta. Pălăria a fost, de asemenea minunată!

Pippa Middleton-Matthews a purtat un outfit foarte elegant, semnat The Fold. Imprimeul floral juxtapus nuanţei vernil a arătat fresh, feminin şi estival.

Lady Kitty Spencer a arătat că violetul, o nuanţă de altfel dificil de purtat, poate arata excepţional într-o ţinută, iar pălăria, semnată Rachel Trevor Morgan a completat ideal ţinuta!

În rândul invitaţilor s-au remarcat trei trend-uri majore: culorile ţări, nuanţele pastelate şi imprimeul floral. Cum ar trebui cineva să se îmbrace la o astfel de ocazie?

Sunt reguli interminabile, despre cum să te îmbraci la ocazii regale: de la petrecerile din Grădina Palatului Buckingham până la cursele de la Ascot, dar acestea lasă loc de multe interpretări personale. Sfatul meu este sa nu te îmbraci într-o ţinută care să te propulseze în centrul atenţiei şi nici într-un outfit care să arate că un costum de teatru. Desigur, cursa de la Ascot este o excepţie în care alegerea pălăriei poate fi extremă! Un look smart, în care ţinută este bine corelată cu pălăria este câştigător. De asemeni, poţi opta pentru o ţinută care să arate bine atât ziua, cât şi seară, dacă nu există posibilitatea de a te schimbă. Alege pantofi în care poţi dansa şi eşti gata de petrecere!

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO