fbpx

Căutare

Share this article

Dacă în lumea muzicii există un termen nefericit, ”clubul 27”, ce face trimitere la sufletele unor artişti geniali care nu au mai apucat vârstă de 28 de ani (Jim Morrison, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Kurt Cobain şi Amy Winehouse), în familia regală britanică, spun cei de la Stuff, există ”clubul 37”, care le priveşte pe doamne dar, Slavă Domnului, din cu totul alte motive.

Meghan Markel tocmai a împlinit 37 de ani iar presa internaţională a marcat momentul prin tot felul de materiale dedicate acestei foste actriţe devenite Ducesă de Sussex. Printre nenumăratele aspecte legate de viaţa ei – începând cu experienţa de actor, feminism, stil, modă, regalitate – nu putea fi evitat nici cel legat de vârsta ei. Pentru că dacă ne uităm puţin la istoria familiei regale, observăm că 37 este o vârstă crucială pentru o femeie regală, la vârsta asta unele femei regale fiind încoronate sau dând naştere propriilor copii.

Foto: Hepta

Meghan Markle de-abia a apucat-o pe calea regală, deci nu prea avea când să mercheze momente semnificative din noua viaţa, în schimb pentru ea, această vârstă marchează o ascensiune incredibilă. Când avea 21 de ani, a apărut într-un episod din ”General Hospital”, care avea să schimbe totul pentru ea. Doi ani mai târziu, avea să întâlnească bărbatul care va deveni primul ei soţ. La 30 de ani, primea rolul lui Rachel Zane din ”Suits”. La 32 de ani, divorţa de primul soţ. La 36 de ani, Markle devenea o ducesă.

Cu toate acestea, nu poţi trece cu vederea că există şi ceva simbolic legat de  numărul 37 pentru femeile regale. Victoria a devenit regină în 1837, la numai o lună după ce a împlinit 18 ani, şi a continuat să domnească timp de 64 de ani. Regina Elizabeta (Regina Mamă), a fost încoronată în 1937, aceasta împlinid 37 de ani câteva luni mai târziu (s-a născut de altfel pe 4 august, în aceaşi zi cu Meghan, dar în urmă cu 118 ani). 

La vâsrta asta, femeile regale ajunseseră la un soi de tihnă familială. Zara Tindall, la 37 de ani tocmai a dat naştere celei de-a doua fiice, Lena. Prinţesa Anne, care primea titlul de Prinţesă Regală în anul în care a împlinit 37 de ani, avea doi copii la vârsta asta iar relaţia cu soţul ei, căpitanul Mark Phillips, era cât se poate d ebună. Prinţesa Margaret era, de asemenea, într-o perioadă de calm relativ la acea vârstă. În 1967, avea doi copii mici şi căsnicia cu Lord Snowdon mergea bine.

Foto: You Tube

Dar vârsta de 37 de ai nu a fost întotdeauna aducătoare de bine în familia regală. Regina Mamă avea 37 de ani când a aflat de complotul bancherului florentin, Roberto Ridolfi, în urma căruia ea ar fi trebuit să moară şi să fie înlocuită cu o altă regină. Sarah, Ducesa de York, şi-a pierdut titlul regal în 1996, cu puţin înainte de a împlini 37 de ani, ca parte a divorţului de prinţul Andrei. 

 

Aşadar, drumul unei femei regale nu este deloc uşor, ceea ce Meghan a învăţat, cu siguranţă, cu mult timp înainte de a deveni ducesă. Iar faptul că la 37 de ani, această frumoasă americancă este parte a familiei regale britanice este cel mai bun moment al evoluţiei sale de până acum. Ceea ce urmează să facă ne va uimi cu siguranţă pe toţi atâta vreme cât nu uităm că Meghan Markle este o femeie ”independentă la modul înverşunat”.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO