Căutare

Share this article

Ieri, 12 martie, a fost motiv de bucurie pentru toate cele 53 de state membre ale Commonwealth (organizaţie interguvernamentală din care fac parte, mai ales, foste teritorii ale Imperiului Britanic), care au sărbătorit Ziua Commonwealth. Cu această ocazie, Meghan Markle, viitoarea soţie a Prinţului Harry, şi-a făcut prima apariţie publică alături de Regina Elisabeta a II-a, la slujba de la Westminster Abbey, unde au fost prezenţi şi Prinţul William şi Kate Middleton, prinţul de Wales, ducesa de Cornwall, ducele de York, prim-ministrul Theresa May.

Meghan, care şi-a exprimat deja angajamentul faţă de Commonwealth (a declarat că vrea să călătorească în statele în Commonwealth şi să se întâlnească cu oamenii), a atras toate privirile, nu doar pentru această primă apariţie alături de Regină, ci şi pentru felul în care a fost îmbrăcată: o superbă haină albă, creată de designerul britanic Amanda Wakeley, şi un accesoriu de modă foarte îndrăgit de un fost membru al familiei regale: Prinţesa Diana. Estre vorba de bereta albă, creată de Stephen Jones, cunoscut pentru nenumăratele şi variatele berete pe care i le-a creat Prinţesei Diana. Markle – care a mai purtat o astfel de beretă (maro), la slujba de Crăciun, din luna decembrie, pare a-i aduce astfel un nou omagiu mult iubitei Lady D (şi să nu uităm că în inelul de logodnă, Meghan poartă două diamante din colecţia Dianei).

 

Cu tema „Către un viitor comun”, Ziua Commonwealth a reunit lideri din 53 de ţări independente care au participat la discursuri şi evenimente artistice, însăşi Regina Elisabeta (care este liderul organizaţiei Commonwealth de peste 60 de ani) vorbind despre un ”viitor mai echitabil, mai sigur, mai prosper şi mai sustenabil‘ şi elogiind ”conexiunea din cadrul Commonwealth” care aduce laolaltă oameni din diferite naţiuni făcându-i să celebreze ”diversitatea”.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO