Meniu pentru dieta Rina. Cât slăbești în 90 de zile - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Dieta Rina a devenit foarte populară datorită faptului că îți permite să mănânci, în general, în cantități nelimitate, cu condiția să consumi aceeași grupă de alimente într-o zi. Durează 90 de zile și o parte dintre cei care au urmat-o susțin că au pierdut până la 20 de kilograme. Cu toate acestea, medicii nutriționiști atenționează că după terminarea dietei poți pune la loc toate kilogramele pierdute.

Dieta Rina se bazează pe o carte scrisă de slovenele Mojca Poljansek și Brenda Hrobat, sub îndrumarea medicului Stefan Celan. „De unde cumpăr cartea dieta Rina?“ e probabil întrebarea care îți vine în minte. Cartea poate fi descărcată, în format PDF, de pe internet, în mod gratuit. Una dintre surse este aceasta.

„Dieta Rina este o dietă disociată care constă în repetarea unui ciclu de 4 zile în care ai, zilnic, altă grupă de alimente. Ziua 1 – proteine, ziua 2 – legume, ziua 3 – carbohidrați, ziua – 4 fructe. Ciclurile se repetă timp de 90 zile. O dată la 7 repetări, adică la 28 de zile, există o zi de detoxifiere în care se bea doar apă.“

Dr. Iren Alexoi, medic nutriționist


Principiul este, potrivit medicului nutriționist, că fiecare grupă de alimente folosește enzime de digestie diferite și asta ar ușura digestia și ar grăbi metabolizarea alimentelor.

Ce presupune dieta Rina

Dieta Rina cuprinde o zi pentru proteine, o zi pentru legume, o zi pentru pentru carbohidrați și o zi pentru fructe. Există chiar și o zi pentru apă, pentru cei mai ambițioși dintre adepți. După cum spune și numele, ziua apei necesită să nu consumi absolut nimic în afară de apă. Totuși, e bine de știut că această zi nu este obligatorie, dar este recomandată de creatorii dietei.

Ce avantaje promite dieta

Dezvoltatoarele dietei pretind că este potrivită pentru aproape orice persoană. Ele susțin că efectul său nu presupune doar pierdere în greutate, ci și îmbunătățirea tensiunii arteriale, stimularea metabolismului, creșterea nivelului de energie al organismului fără să fie necesar să consumi suplimente alimentare sau medicamente. Dieta Rina promite, pe lângă toate cele enumerate, să îți facă părul și pielea mai strălucitoare și mai sănătoase.

Mai mult decât atât: rezultatele promise ar fi de lungă durată și fără surprize neplăcute ulterior, cum ar fi efectul de yo-yo (reîngrășare) după încheierea dietei.

Părerea medicului nutriționist

Dr. Iren Alexoi a enumerat avanatajele și dezavantajele pe care consideră că le-ar putea avea dieta Rina.

Avantaje:

  • Știind că mănânci aceeași grupă de alimente peste zi, îți controlezi mai bine porțiile.
  • Observațional, se mănâncă mai puțin, e greu să consumi doar o cantitate mare din același aliment, apare mai repede saturația.

Dezavantaje:

  • Nu este un stil de alimentație normal. Corpul nostru are nevoie peste zi de mai multe principii nutritive. Este recomandat sfatul unui specialist înainte de a ține această dietă.
  • Apare frustrarea că ești obligat să consumi același lucru si e foarte greu să adaptezi dieta unei vieți sociale.
  • Foarte multe persoane s-au îngrășat la loc rapid după dietă.

Continuarea articolului, AICI

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO