Căutare

Share this article

Numeroase dintre obiectele de artă din colecţia personală a lui David Bowie vor fi scoase la licitaţie de către Casa Sotheby’s pe 10 şi 11 noiembrie, la Londra.

Aşa cum anunţă celebra casă, nucleul central – şi cel mai râvnit – al acestei licitaţii este Colecţia de Artă Britanică de secol 20 a lui Bowie. Aceasta cuprinde un Interior (Mrs Mounter) semnat de Harold Gilman, pictat în timpul Primului Război Mondial, lucrări din anii 1990 semnate de Damien Hirst, dar şi de David Bomberg, Henry Moore, Graham Sutherland, Eduardo Paolozzi, Patrick Caulfield, Frank Auerbach şi Leon Kossoff.

Interior (Mrs Mounter), de Harold Gilman. Foto: Hepta

Pictura lui Harold Gilman este estimată la 150.000-250.000 de lire sterline, iar lucrarea semnată de Jean-Michel Basquiat valorează între 2.5-3.5 millioane de lire sterline

Pe lângă acestea de mai sus, colecţia lui Bowie cuprinde şi lucrări-emblemă care poartă semnături ca Marcel Duchamp sau Francis Picabia. Colecţionarii au ocazia să liciteze chiar şi o piesă de altar Veneţian de secol 16  semnată de Tintoretto.

Potrivit The Guardian, cele 400 de lucrări vor fi expuse publicului larg timp de 10 zile înaintea licitaţiilor. Va fi chiar şi o noapte albă, pe 4 noiembrie, în care doritorii pot vizita colecţia. O serie de nume cunoscute (printre care Enda Walsh şi scriitorul William Boyd), prieteni şi apropiaţi ai artistului vor participa la expoziţia deschisă publicului şi vor vorbi despre pasiunea sa pentru artă.

Expoziţia „Bowie” are loc la Casa Sotheby’s (34-35 New Bond Street, London, W1S 2RT) între 1 şi 10 noiembrie. 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO