„Meseria de actor te menține copil, este jucăușă, imprevizibilă, te ține de mână când ți-e greu. Nu găsesc o alta care să-i semene” – Carmen Tănase - LIFE.ro
Mergi la conținut

Actrița, Carmen Tănase nu mai are nevoie de nicio prezentare. Este una dintre cele mai iubite prezențe feminine de pe scena teatrului românesc, iubește meseria de actor și în aceeași măsură animalele pe care le salvează ori de câte ori poate. Cu o iubire imensă pentru scenă și un respect deosebit public, actrița ne-a dezvăluit într-un interviu exclusiv, câteva secrete din viața omului Carmen Tănase.

Vă urmăresc zilnic pe conturile de socializare și sunteți în permanență pe drum. Așa e viața de actor?

Da, așa e viața de actor și îi mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a dat-o. Cred că am făcut eu ceva bine de am primit cadoul asta! 

În câte piese jucați în momentul de față?

În prezent joc în șase spectacole și filmez pentru serialul Clanul. 

Ați avut vacanța?

Nu am mai avut vacanță de vreo trei – patru ani. E drept, câteodată îmi doresc să am un timp doar al meu, oboseala se mai instalează uneori, dar faptul că iubesc atât de tare ceea ce fac, mă ajută să nu cad. 

Ce vă place cel mai mult la această meserie?

Meseria de actor te menține copil, este jucăușă, imprevizibilă, te ține de mână când ți-e greu. Nu găsesc o alta care să-i semene. Când sunt pe scenă trec toate. E ca o vestă de salvare. 

E ceva ce nu vă place?

Când iubești, chiar și minusurile devin plusuri.

Carmen Tănase
Carmen Tănase

Când citiți pentru prima dată un scenariu, știți dacă piesa va avea succes sau nu?

Da, am un instinct bun, în general îmi dau seama dacă un text poate deveni succes de public, sau nu. Desigur, am multe meciuri în picioare și experiența ajută mult. Dar în primul rând e vorba de instinct.

V-ați fi dorit vreun rol și nu l-ați obținut?

Aș fi vrut la un moment dat să joc Anna Karenina. N-a fost să fie, probabil nici eu nu am fost destul de determinată. 

Ați refuzat vreun rol? Dacă da, de ce?

Da, am refuzat o singură dată un rol, acum mulți ani. Nu mai știu al cui text era, a trecut mult timp. Nu mi-a plăcut limbajul, era mult prea vulgar pentru gustul meu și n-avea nici o justificare.

Care considerați că sunt avantajele și dezavantajele meseriei de actor?

Meseria asta nu are dezavantaje, dar asta e părerea mea, a unui om care “respiră” actorie. Nu e o meserie ușoară, presupune, pe lângă talent, disciplină de armată, rigoare, putere de concentrare, multe renunțări, nopți nedormite, dar e atât de frumoasă și îți oferă atâtea momente de fericire încât merită orice sacrificiu. 

Dacă nu erați actriță ce meserie v-ar fi plăcut?

Când eram copil vroiam să fiu medic veterinar. Desigur, pentru că iubesc foarte mult animalele. Toate. Dar, la câte salvez de o viață întreagă, se poate spune că am “mușcat” puțin și din meseria asta.

Ce proiecte pregătiți pentru următoarea jumătate de an?

Am un film pe care îl voi începe în curând și cel puțin trei proiecte de teatru. Unul din ele este ceva foarte nou pentru mine și foarte ambițios. Sper să iasă!

Cum arată o zi din viața lui Carmen Tănase?

Nici o zi nu seamănă cu cealaltă. Când am filmări mă trezesc foarte dimineața, ora 4-4:30 și muncesc până seara. Apoi mă ocup de casa mea plină de animalute. Când nu am filmări și nici repetiții (ceea ce se întâmplă foarte rar), dorm cât pot de mult și seara merg la spectacol. 

Carmen Tănase
Carmen Tănase

Ce pasiuni aveți?

Îmi dedic tot timpul liber salvării animalelor cu nevoi speciale. Nu știu dacă poate fi numită pasiune.

Cum reușiți să vă mențineți în formă? Arătați excelent. Aveți vreun secret anume?

Vă mulțumesc pentru cuvintele frumoase. Nu sunt roaba saloanelor, nici n-aș avea timp, dar am o rutină zilnică pe care mi-o fac singură, am descoperit produsele coreene care sunt extraordinar de eficiente și de câteva luni am făcut o pasiune pentru produsele Nupo. Cu dieta Nupo am reușit să dau jos aproape 10 kilograme și sunt foarte mândră de asta. Și nu mă opresc. Pentru că nu e un regim pur și simplu, este o dietă concepută de medicii danezi acum mai bine de 40 de ani, un program de slăbit științific care și-a dovedit eficiența în timp și beneficiile pentru sănătate. Pentru mine este cea mai potrivită dietă, cea mai simplă, cea mai eficientă și cea mai sănătoasă!

Share this article

Pe aceeași temă

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora