Căutare

Share this article

„When injustice becomes law, resistance becomes duty” (când nedreptatea devine lege, rezistenţa devine datorie), citat atribuit lui Thomas Jefferson, este mesajul pe care academicianul şi reputatul om de cultură Mihai Şora l-a postat pe facebook de ziua sa de naştere.

Scriitorul şi eseistul Mihai Şora împlineşteastăzi 101 ani.

„Sunt pe apele Mării Egee, de unde, la prora corabiei noastre, viteazul Ulise mă roagă să vă spun: nu lunecaţi, pe timp de furtuni, între vârtejuri, zgomote, furii; nici sub farmecul neostoit al sirenelor”, a scris acesta pe pagina personală de Facebook.

Mesajul este însoţit de o fotografie în care sărbătoritul zilei ţine o pancartă pe care scrie în limba engleză: „When injustice becomes law, resistance becomes duty”. În contextul protestelor din ultimele zile cu privire la o serie de legi pregătite de actuala guvernare, postarea aminteşte de o postare anterioară a domnului Mihai Şora, din 3 februarie 2017, în timpul protestelor împotriva OUG 13.

Mihai Şora s-a născut pe 7 noiembrie 1916. Este membru de onoare al Academiei Române, membru fondator al Grupului de Dialog Social, al Alianţei Civice şi al Societăţii Române de Fenomenologie. A obţinut premiul Uniunii Scriitorilor, în 1978, pentru „Sarea pământului”, şi în 1998, pentru „Firul ierbii”. A tradus din Jean-Jacques Rousseau („Visările unui hoinar singuratic”) şi din Jean Paul Sartre („Cu uşile închise”). Aşa cum precizează şi News.ro, în 2016, a primit Ordinului „Steaua României”, în rang de Cavaler, din partea preşedintelui Klaus Iohannis.

Pentru a afla mai multe detalii despre domnul Mihai Şora, citiţi ce scria soţia sa anul trecut, atunci când acesta împlinea 100 de ani:

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO