fbpx

Căutare

Share this article

Mirela Retegan a devenit ambasador al Festivalului KINOdiseea, festival internaţional de film pentru publicul tânăr, ce se desfăşoară între 9 şi 15 noiembrie la Cinema Muzeul Ţăranului, Cinema Eforie, Cinema Pro şi în cortul KINOdiseea din Piaţa Universităţii.

„Tanti Prezentatoarea” din Gaşca Zurli a primit această misiune cu bucurie şi a mărturisit că se alătură acestui eveniment fără ezitare, mai ales pentru că împărtăşeşte o misiune comună: aceea de a îmbina educaţia cu distracţia. Ea va participa alături de „Gaşca Zurli” la evenimente organizate în cadrul KINOdiseea şi îi va îndemna pe cei mici să vină în sălile de cinema.

În cadrul ediţiei din acest an vor avea loc două competiţii de lungmetraje – KINOdiseea Junior aduce pe marele ecrane 11 filme dedicate copiilor între 3 şi 14 ani, părinţilor şi profesorilor. În selecţia oficială a competiţiei KINOdiseea Youth sunt incluse şase titluri pentru tinerii de peste 15 ani şi cinefili, care vor fi proiectate la Cinema Eforie între 10 şi 12 noiembrie.

Festivalul include şi cinci competiţii de scurtmetraje, pentru diferite grupe de vârstă, care vor putea fi urmărite pe 11 şi 12 noiembrie la Muzeul Grigore Antipa – Sala Multimedia.

Gala de deschidere va avea loc la Cinema Muzeul Ţăranului, pe 9 noiembrie, ora 19:00, cu unul dintre cele mai premiate filme ale anului, în festivalurile de film dedicate publicului tânăr – Inima în Braille/ c în regia lui Michel Boujenah.

Printre cele 11 filme selectate în competiţia KINOdiseea Junior se numără Vara lui 1993/ Summer 1993, în regia Carlei Simon, câştigător al Marelui Premiu al Juriului Internaţional la categoria Generation Kplus – Berlinale 2017, marea descoperire din Berlinala anului 2017. Îmblânzitorul de reni/ Cloudboy, în regia lui Meikeminne Clinckspoor, a avut premiera la Toronto IFF şi este unul dintre filmele care îi fac pe cei mici să descopere pe marele ecran incredibila natură a Laponiei. Nu rataţi nici Fata din Loch Anzi/ The girl down Loch Anzi, un documentar regizat de Alice Schmid, filmul mexican Cuernavaca, în regia lui Alejandro Andrade Pease, sau cel mai nou film al lui Fatih Akin, Rămas bun, Berlin/ Goodbye Berlin, câştigător al Premiului pentru Publicul Tânăr la European Film Awards.

Mai multe detalii despre filmele din competiţie şi programul festivalului, pe site-ul kinodiseea.ro.

 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO