fbpx

Căutare

Share this article

Muzeul Naţional de Artă (MNAR) prezintă în perioada 19-26 februarie 2017 o selecţie de fotografii-document care surprind ipostaze din viaţa lui Constantin Brâncuşi. Una dintre seriile de fotografii surprinde etapele instalării Coloanei Infinitului la Târgu-Jiu, iar într-o altă serie îl vom putea vedea pe Brâncuşi în atelierul parizian, alături de sculpturile sale.

Fotografiile din prima secţiune sunt imprimate după clişeele realizate în epocă de Ştefan Georgescu-Gorjan, inginerul care a coordonat lucrările de realizare şi instalare a ansamblului monumental de la Târgu-Jiu. Celelalte fotografii provin dintr-o donaţie pe care Centrului Pompidou din Paris a făcut-ă în anul 2006 şi sunt imprimate după clişeele originale realizate de sculptorul român.

Expoziţia dedicată Zilei Brâncuşi (19 februarie) va fi deschisă în Sălile Kretzulescu, deschisă  în fiecare zi a săptămânii între orele 10:00-18:00. În cadrul programului Nocturnă muzeală (25 februarie) expoziţia se poate vizita până la ora 22:00.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO