fbpx

Căutare

Share this article

Mult aşteptatul Tesla Model 3 – automobil electric destinat publicului larg produs de brandul de lux Tesla – tocmai a fost lansat în cadrul unui eveniment, la care proprietarul Tesla, Elon Musk, a prezentat primele 30 de modele sedan anunţând că producţia va creşte la 1.500 de maşini în septembrie şi la 20.000 de automobile în decembrie.

Scopul nostru nu a fost niciodată producerea de maşini scumpe. Am vrut să facem maşini pe care oricine să le poată cumpăra. Dacă încerci să faci ceva diferit pe plan global, trebuie să faci maşini pe care oamenii să şi le poată permite”, a spus, citat de Bloomberg, Elon Musk, fondatorul Tesla, cunoscut astăzi drept cel mai mare producător auto în ceea ce priveşte capitalizarea bursieră.

Foto: Twitter

Cu un preţ de 35.000 de dolari (ceea ce-l face cel mai ieftin automobil al companiei), Tesla Model 3 – care se alătură astfel sedanului de lux Tesla (modelul S) şi SUV-ului (modelul X)poate avea o autonomie de 345 km la o singură încărcare, poate accelera de la 0 la 100 km/h în 5, 6 secunde şi deţine Tesla’s Autopilot, sistem care-i permite să conducă singur pe autostradă şi să parcheze singur.

Noul model pentru care stau la coadă 5000.000 de oameni (număr ce reprezintă pre-comenzile făcute încă din martie 2016) are drept culoare standard negrul dar acesta poate fi disponibil şi în variantele de argintiu, albastru metalic, alb perlat şi roşu pentru 1.000 de dolari în plus.

Aşadar, cei care vor beneficia de acest sedan în următoarele luni vor fi doar cei 500.000 de comanditari, urmând ca din a doua jumătate a anului viitor să înceapă producţia altor automobile.

 

Dacă Tesla vrea ca până la jumătatea anului 2018 să producă 500.000 de modele, până în 2020 estimează că va scoate pe piaţă un milion de automobile.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO