Căutare

Share this article

De acum nu mai trebuie să ai grija căratului de geamantane prin vacanţă. S-a inventat valiza pe care te poţi urca şi care te poate transporta la destinaţie. Super idee, nu?

Inventatorul acestei valize este americanul Kevin O’Donnell  din Chicago căruia i-a venit această idee când se afla cu copiii în aeroport, iar aceştia se tot urcau pe bagaje pentru a fi purtaţi de părinţi prin aeroport. Cu ajutorul motociclistului Boyd Bruner, a reuşit să obţină acest produs uimitor: valiza ce poate fi condusă asemenea unei motociclete.

Modobag este prima valiză de acest fel ce poate fi condusă pe o distanţă de 8 kilometrii la o viteză maximă de 10 kilometri/oră datorită acumulatorului cu care este prevăzută. După acest timp, acumulatorul trebuie reîncărcat, iar inventatorii promit că bateria ajunge la o încărcare de 80% în numai 15 minute. Modobag are şi un scaun cu memorie, suficient de puternic cât să poată transporta o persoană de 118 kilograme, fără ca valiza să se deformeze sau conţinutul ei să aibă de suferit.

Persoana care se urcă pe această valiză o poate controla cu ajutorul unui regulator de viteză şi cu o frână de mână.

Inventatorul, Kevin O’Donnell susţine că Modobag se adaptează extrem de uşor la toate modalităţile de transport, fie că este vorba de avion, tren, autobuz sau automobil şi se converteşte dintr-o valiză motorizată într-una ce poate fi trasă de către proprietar în numai câteva secunde.

Există şi o aplicaţie de smartphone compatibilă valizei motorizate, aplicaţie ce furnizează utilizatorului câteva informaţii legate de starea bateriei, de viteza de deplasare şi de distanţa rămasă până la necesitatea unei noi încărcări a acumulatorului.

În urma primei campanii de promovare, valiza Modobag şi-a depăşit rapid ţinta de vânzare, deşi a avut un preţ destul de ridicat, aproximativ 900 de euro bucata.

”Noi nu încercăm să facem oamenii să devină mai leneşi. Vorbim aici doar de eficientizarea vieţii”, a declarat O’Donnell. El le-a recomandat oamenilor să nu folosească valiza doar pentru deplasările cu avionul datorită necesităţii de a se deplasa de la un terminal la altul în aeroporturi. Sugestia lui este ca Modobag să fie folosită şi de către persoanele care călătoresc cu trenul pentru a ajunge la birou sau care trebuie să participe la conferinţe de mai mare amploare. El mai spune că pentru comisioanele mărunte se foloseşte de Modobag chiar în Chicago şi merge cu ea pe pistele de biciclete.

Primele valize vor fi livrate către clienţii ce le-au comandat la începutul anului viitor.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO