Monalisa Munteanu, femeia din scaunul rulant care și-a dat Bacalaureatul cu copilul în brațe: „Demonii au încercat să mă înece, dar nu știau că pot să respir și sub apă” - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Monalisa Munteanu este femeia care arată abilitatea dincolo de dizabilitatea dată de scaunul rulant și o face cu o demnitate pe care greu o menții dacă viața ți-a fost contrastantă.

Monalisa Munteanu a împlinit de curând 34 de ani și 18 ani de când metaforic se simte o sirenă. Așa se vede viața prin ochii și mentalitatea ei optimistă.

S-a născut în Galați, pe 14 noiembrie 1988 și face parte din generația copiilor dezvoltați în două țări. Tatăl ei a plecat la muncă în Italia în anul 2000, apoi a fost urmat de mama, fratele și ea. Avea 16 ani când a simțit dezrădăcinarea de ceea ce avea în România. Prieteni, colegi, bunici și stabilitate. A început școala la un liceu din Bologna și încerca să-și continue direct viața.

Totul a luat o altă întorsură în momentul în care ea a fost implicată într-un accident rutier care avea să-i schimbe viața.

Acum, la 18 ani distanță nu se lasă marcată de evenimentul în sine, ci își dorește să devină pilot de raliu.  

Monalisa la școală
Monalisa la școală

Accidentul i-a adus paralizia de la brâu în jos, însă iarăși nu s-a lăsat învinsă. Au urmat luni întregi de internări, controale și neputință, lucru care a dus la întreruperea școlii și transferarea cursurilor în regim de fără frecvență, la un liceu din Galați.

A fost o perioadă de redescoperire pentru ea. La 20 de ani devine mamă, termină liceul și ajunge să susțină Bacalaureatul cu copilul în brațe, într-un scaun rulant.

Bună și La mulți ani! Cum să-ți spun astăzi? Ioana sau Monalisa? Cum arată aniversarea ta de anul acesta?

Mulțumesc din suflet pentru urări. Prefer Monalisa, foarte puține persoane îmi spun Ioana. Anul acesta am preferat să-mi serbez ziua de naștere în familie, cu cei foarte apropiați mie.

Citește continuarea articolului 1 2 3 4 5 Pagina următoare »
Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO