Căutare

Share this article

Vă invit să cunoaşteţi lumea MOOGU – colecţiile de bijuterii semnate de Andreea Mogoşanu. Designerul are în portofoliu colecţii de bijuterie contemporană, colecţii custom-made, bridal sau ready-to-wear, iar acum îşi canalizează atenţia către fine jewellery. Pentru că vorbim despre pasiuni, am întrebat-o pe Andreea ce formă ar lua pasiunea sa dacă ar fi o bijuterie. Găsiţi mai jos răspunsurile sale.

Îmi spuneai într-un interviu precedent că eşti pasionată de tehnicile de prelucrare a metalelor preţioase, cum creşte această pasiune de la o colecţie la alta? La ce lucrezi acum?

Prima bijuterie pe care am realizat-o – o pereche de cercei – a fost din plexiglas. La vremea respectivă nu mă gândeam că îmi voi transforma pasiunea într-o profesie. Şi cu atât mai puţin că voi avea un atelier de creaţie. Arta bijuteriei înseamnă mai mult decât design, pricepere, tehnică, inventivitate şi – nu o sa îţi vină să crezi – matematică pură. A stăpâni o tehnică de lucru presupune în egală măsură cunoaştere şi exerciţiu. Însă atunci când vizezi excelenţa, mereu trebuie să vii cu ceva nou, surprinzător, chiar dacă în aparenţă pare simplu. În vară am conceput o colecţie capsulă de pandante sub forma de eprubetă – Alchemy of Feelings – în interiorul cărora se aflau câte o plăcuţă cu un mesaj şi o piatră preţioasă/semi-preţioasă. Aşadar, de multe ori nu doar tehnica contează, ci şi povestea. În prezent lucrez la o colecţie cu o simbolistică aparte, iar referitor la tehnică, vei vedea ce înseamnă o bijuterie „lucrată” până în cel mai mic detaliu.

Ce te pasiona la început, şi ce te pasionează astăzi în munca ta?

La început mă pasiona să descopăr cât mai multe tehnici, să lucrez cu cât mai multe materiale şi să le îmbin cât mai armonios pentru a realiza bijuterii contemporane. Astăzi, lucrurile s-au schimbat şi mă pasionează tehnicile folosite pentru realizarea unei bijuterii „fine jewellery”. Adică acea bijuterie preţioasă impecabilă din toate punctele de vedere, de la finisaje şi până la design. „Fine Jewellery” este un alt nivel în creaţia de bijuterie, unul la care am ajuns după mulţi ani de muncă şi după mii de ore de exerciţiu. Nu exagerez deloc. Este ca pregătirea unui atlet care vrea să facă performanţă la nivel înalt. Nu îţi permiţi să greşeşti, tocmai de aceea concentrarea şi determinarea reprezintă secretele reuşitei. Şi evident, studiul permanent fără de care nu poţi evolua.

Stârnesc bijuteriile tale pasiuni? Ai poveşti „pasionante” de la clienţii tăi?

Da, cu siguranţă stârnesc. Nu degeaba am ales un motto „Unique and addictive jewellery”. Fiecare bijuterie are povestea sa, în special atunci când este vorba despre custom-made. Dacă se poate un inel cu degetar sau o brăţară mai strălucitoare ca soarele? Bineînţeles! La Moogu totul se poate.

Dacă ar fi să modelezi o bijuterie care să exprime pasiunea ta pentru bijuterii, cum ar arăta aceasta?

Ar arăta fix ca bijuteriile pe care le realizez acum. Nimic schimbat.

Ce alte pasiuni te-au „acaparat” de-a lungul vremii?

Hmm. În afară de cea pentru cerceii mari şi spectaculoşi, cât mai mari şi mai spectaculoşi (saga continuă), cu siguranţă cea pentru inele şi pentru… pantofi. Şi mai am o pasiune (nu chiar atât de) secretă: parfumurile. Poate pentru că, la fel ca bijuteriile, au mereu o poveste ascunsă.

Dacă nu ai face bijuterii, ce alt domeniu crezi că te-ar pasiona?

Daca nu aş face bijuterii probabil că aş alege tot ce am făcut şi înainte, publicitatea. Aş continua să fiu art director.

Ce oameni pasionaţi te-au inspirat de-a lungul vremii?

Mă inspiră fiecare persoană care îşi face cu plăcere job-ul, de la care pot învăţa lucruri noi şi care mă motivează să fiu şi mai bună. În general mă înconjor de oameni pozitivi, cu o inteligenţă emoţională dezvoltată. Asta pentru că am învăţat că mereu trebuie să atrag oameni asemenea mie. Sau chiar cu „o clasă” peste.

Acest articol face parte din campania LIFE is Passion în care vom arăta ce înseamnă cu adevărat să-ţi cultivi pasiunile. Campania se va încheia cu evenimentul LIFE is Passion în care pasiunile se vor materializa în experienţe pentru vizitatori. 

LIFE is Passion se deschide pe data de 24 noiembrie cu un eveniment privat în vila Qreator by IQOS şi tot acolo va putea fi vizitată de publicul larg pe data de 25 noiembrie, între orele 10:00 şi 21:00.

Partenerii principali ai campaniei sunt Volvo şi Nespresso. Evenimentul este susţinut de JapanosDomeniul BogdanAqua Carpatica şi Golf Room.

read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO