Moravurile de azi sunt cam la fel cu cele de ieri, ne aminteşte "...ESCU" - LIFE.ro
Mergi la conținut

Moravurile de azi sunt cam la fel cu cele de ieri, ne aminteşte "...ESCU"

Pe 7 martie, Teatru Mic din Bucureşti te provoacă la un test de sinceritate şi de râs: să recunoşti moravurile vieţii politice actuale şi să te amuzi de situaţii ce întreg orice imaginaţie.
Share this article

Pe 7 martie, Teatru Mic din Bucureşti te provoacă la un test de sinceritate şi de râs: să recunoşti moravurile vieţii politice actuale şi să te amuzi de situaţii ce întreg orice imaginaţie.

Este vorba de Spectacolul „…ESCU„, de Tudor Muşatescu, în regia şi versiunea scenică a lui Doru Ana, ce se va juca la sala Atelier, de la ora 19.00.

A doua premieră din acest an a Teatrului Mic „…ESCU” ne aduce în faţă lumea politică românescă interbeică care seamănă la indigo cu cea actuală şi care are destule similitudini cu cae zugrăvită de marele Caragiale în opera sa.
Piesa lui Muşatescu, unul dintre cei mai cunoscuţi reprezentnţi ai comediei româneşti interbelice, ajunge astfel să fie la fel de grăitoare cum a fost în 1933, când a avut loc premiera absolută, la Teatrul Naţional.

Foto: teatrulmic.ro

Întreaga acţiune a piesei se consumă în jurul personjului Decebal Necşulescu (jucat de Ovidiu Niculescu), care vrea cu orice preţ un post important la Guvern, dar haideţi să vedem cu descria însuşi Tudor Muşatescu esenţa acestei peise:
…escu, personajul principal al piesei este un învins, deputat sadea, ministru tot sadea şi preşedinte de partid şi mai sadea; guvernul (aşa cum erau toate guvernurile pe atunci) cu primul ministru în frunte, cu miniştri în coadă, cu damele voalate la mijloc, cu „manevre” oculte în cabinete cu legi oneroase, în birouri cu intrigi grosolane de culise şi lovituri joase la ultima oră, era prezentat direct, fără menajamente, cu tot cortegiul său tradiţional de magi şi irozi de vicleim…”  

Alături de Ovidiu Niculescu, îi veţi revedea în „…ESCU” pe Dan Condurache, Adriana Şchiopu, Doru Ana, Ana Bart, Vlad Corbeanu, Irina Rădulescu, Radu Zetu, Ana Bianca Popescu, Sergiu Fleşner, Beatrice Peter etc.

Următoarea reprezentaţie va avea loc pe 1 aprilie, ora 19.00, biletele putând fi procurate de pe Bilet.ro şi de la Casa de Bilete a Teatrului Mic (Strada Constantin Mille, Nr. 14-16).

 

Foto: teatrulmic.ro
Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora