Morgan Freeman va fi vocea lui Jarvis, asistentul personal creat de Mark Zuckerberg - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Actorul Morgan Freeman a fost de acord să împrumute vocea sa pentru Jarvis, programul de inteligenţă artificială pe care Mark Zuckerberg l-a creat în timpul liber, un asistent virtual ce va îndeplini mai multe funcţii în locuinţa sa personală.

Fondatorul Facebook le-a cerut urmăritorilor săi de pe platforma de socializare să aleagă vocea lui Jarvis.

Mark Zuckerberg a declarat pentru site-ul Fast Company , citat de news.ro că l-a rugat pe Morgan Freeman să îşi împrumute vocea după ce actorul a prezentat premiile pentru ştiinţă Breakthrough, pentru care Mark Zuckerberg este unul dintre fondatori.

”I-am spus: «Hey, am postat acest lucru şi… Mii se persoane vor ca tu să îţi împrumuţi vocea. Eşti de acord?». Răspunsul domnului Freeman a fost: «Da, sigur»”, a spus Mark Zuckerberg.

După aproximativ 100 de ore de muncă în ultimul an, Zukerberg a reuşit să-l programeze pe Jarvis să răspundă textelor scrise şi comenzilor vocale, să difuzeze muzică, să pornească aerul condiţionat, să deschidă uşile şi să pornească alte sisteme hi-tech. Poate să recunoască chipurile vizitatorilor, să pornească un toaster şi chiar să scoată tricouri – cu ajutorul unui ”tun” instalat în şifonier.

Actorul Robert Downey Jr, care l-a interpretat pe Iron Man, s-a oferit să îşi împrumute vocea pentru Jarvis, în timp ce vocea lui Arnold Schwarzenegger apare ca o voce alternativă în videoclipuri amuzante publicate de Mark Zuckerberg în cursul acestei săptămâni.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO