Around the World
Motivul pentru care James Franco a lipsit de la gala Critics’ Choice
Unul din premiile Critics' Choice - la fel de importante ca Oscar, Bafta sau Globurile de Aur - a mers anul acesta la actorul James Franco, recompensat la categoria ”cel mai bun actor”, pentru rolul din comedia regizată chiar de el, ”The Disaster Artist”.
Oana Borviz
|Reading time: 2 mins
Unul din premiile Critics' Choice - la fel de importante ca Oscar, Bafta sau Globurile de Aur - a mers anul acesta la actorul James Franco, recompensat la categoria ”cel mai bun actor”, pentru rolul din comedia regizată chiar de el, ”The Disaster Artist”.
Oana Borviz
|Reading time: 2 mins
Share this article

Unul din premiile Critics’ Choice – la fel de importante ca Oscar, Bafta sau Globurile de Aur – a mers anul acesta la actorul James Franco, recompensat la categoria ”cel mai bun actor”, pentru rolul din comedia regizată chiar de el, The Disaster Artist. Cu toate acestea, actorul a lipsit de la ceremonia care a avut loc în urmă cu câteva zile în Santa Monica. Motivul? Controversa născută în jurul actorului (”Eat, Pray, Love”, ”Rise of the Planet of the Apes”, ”The Duce”), după ce cinci femei l-au acuzat de comportament inadecvat şi hărţuire sexuală la locul de muncă. Sarah Tither-Kaplan, Violet Paley, Natalie Chmiel, Hilary Dusome şi Katie Ryan sunt vocile care l-au acuzat pe Franco, via Los Angeles Times, că au avut parte de experienţe neplăcute cu el, în timpul unor filme regizate de acestea. Actriţele, care sunt foste studente ale lui Franco, ce are propira şcoală de actorie în Los Angeles, susţin că Franco le-ar fi cerut să filmeze scene erotice, dezbrăcate şi fără protecţiile speciale de plastic pentru organele genitale.

Am crezut că am fost selectată pe baza muncii şi a meritelor mele, iar când mi-am dat seama că s-a întâmplat asta doar pentru că am nişte sâni frumoşi, era destul de clar că nu era cazul„, spune Hilary Dusome, o altă fată care-l acuză de comportament inadecvat şi care crede însă că starul a început să predea (cursuri de actorie) cu intenţii proaste, doar că  ”a luat-o pe o cale proastă distrugând o mulţime de oameni”.

Făcea pe toată lumea să creadă că putea să ofere anumite roluri dacă fetele erau dispuse să joace scene ce prezentau acte sexuale sau să renunţe la tricouri„, povesteşte o altă fată, pe nume Katie Ryan, despre actorul care a mai fost subiectul unui scandal asemănător în 2014, după ce o britanică a publicat un schimb de mesaje pe Instagram în care actorul îi propunea să închirieze o cameră de hotel.

Am propria mea variantă a poveştii, dar eu cred destul de mult în aceşti oameni care şi-au prezentat poveştile încât voi ţine pentru mine lucuri pe care le-aş putea spune tocmai pentru că eu cred foarte mult în ele”, declara actorul de curând, în cadrul unor emisiuni precum  „The Late Show with Stephen Colbert” şi „Late Night with Seth Meyers”.

Tot acest scandal – a cărui cireaşă de pe tort este declaraţia actriţei Rose McGowen: ,„Hollywood-ul cel surd şi selectiv ştia ce face nemernicul ăsta de ani buni de zile” -, a fost declanşat, se pare, de apariţia lui James Franco la gala de decernare a Globurilor de Aur, unde acesta a purtat o insignă cu logoul campaniei Time’s Up, demarată pentru a le proteja pe victimele agresiunilor sexuale comise la locul de muncă.

Around the World
Share this article