Căutare

Share this article

Un musical inspirat de animaţia „Cocoşatul de la Notre Dame/ The Hunchback of Notre Dame”, din 1996, care a avut la bază romanul omonim scris de Victor Hugo, a fost anulat la un liceu din Ithaca (New York) din motive rasiale.

Câţiva activişti de la liceul cu pricina au contestat faptul că în rolul Esmeraldei a fost distribuită o elevă de culoare albă. Protestele ar fi început imediat după ce o elevă afro-americană a renunţat la producţia muzicală din cauza faptului că rolul Esmeraldei a fost acordat unei colege de culoare albă.
Organizaţi sub numele de Students United Ithaca, elevii contestatari au formulat încă din luna ianuarie o scrisoare prin care cereau şcolii anularea producţiei. A urmat o corespondenţă între activişti şi consiliul şcolii, care a fost publicată chiar şi în ziarul local, Tompkins Weekly, în timp ce o versiune a scrisorii iniţiale a fost postată pe Faceebook.

Foto: Wikipedia

Printre doleanţele elevilor s-au numărat şi acelea de a „înceta angajarea acelor adulţi care au ascultat plângerile din partea profesioniştilor din domeniul teatrului, ale părinţilor de culoare şi ale activiştilor din domeniul justiţiei sociale, dar care nu şi-au schimbat acţiunile”.
Contestatarii au subliniat de asemenea „mesajul de incluziune al piesei, în special pentru cei care au fost oprimaţi din punct de vedere istoric”, făcând referire astfel şi la faptul că personajul Esmeralda (fata adoptivă a lui Clopin, regele cerşetorilor asupriţi din mahalalele Parisului) este, conform romanului lui Victor Hugo, jumătate rrom, jumătate francez.

Până una alta, elevii din Ithaca au obţinut ceea ce şi-au dorit, muzicalul fiind exclus din programul şcolii începând chiar din această săptămână. 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO