Narcis Pintea, românul care a făcut școala de brânzari în Elveția pentru a aduce în satul lui meșteșugul preparării brânzeturilor fine. Sau cum un business de familie ardelenească ne pune pe masă cele mai alese delicatese - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Narcis Pintea spune despre el că dintotdeauna a avut un vis și nu s-a lăsat până ce nu l-a urmărit și l-a îndeplinit. Sunt patru ani de când a scos pe piață produsele Narcheese, tot felul de sortimente de brânzeturi fine, cum numai pe mesele francezilor și elvețienilor întâlnești, fabricate în micul lui atelier din satul Cornești, de lângă Cluj.

Povestea lui Narcis Pintea începe să se scrie din copilărie, când rămas fără mamă, împreună cu frații lui, a trebuit să-și ajute tatăl la muncile câmpului și ale fermei. A învățat de mic ce înseamnă să trudești din greu și ce responsabilitate îți aduce pământul pe care îl lucrezi și animalele pe care le crești. Avea 12 ani când a început să le vorbească alor lui despre cât de frumos ar fi să aibă propria fabrică de prelucrare a laptelui și a dospit acest vis până ce a devenit adult. Întâmplarea a făcut să ajungă în Elveția, să viziteze o fermă și să guste vestita brânză raclette. S-a întors acasă și și-a promis că nu se va lăsa până ce nu o va prepara și el, în gospodăria din Cornești.

Narcis Pintea a plecat la muncă în Elveția, nu pentru că ducea lipsă de bani, ci pentru că voia să se desprindă puțin de mediul grijuliu în care crescuse, să se maturizeze și să învețe ceva. După ce un an de zile a muncit ca ajutor de bucătar într-un restaurant, patronii elvețieni l-au înscris la școala agricolă din zonă și l-au trimis să învețe cum se face brânza. Cu banii câștigați a început să investească în atelierul lui din Cornești și astfel, încet încet a pus pe picioare ceea ce azi se numește Narcheese.

Narcis Pintea

Dar mai bine vă las pe voi să-l descoperiți pe Narcis Pintea și la final sunt convinsă că-i veți căuta produsele în magazine 😊.

Câți ani ai, Narcis?

33 de ani 😊

Povestește-mi despre business-ul tău…

Business-ul meu la început a fost un vis. Apoi, încet, încet a devenit realitate și abia mai târziu s-a transformat într-un business. Deviza mea e că atâta timp cât nu renunți la visele tale, chiar poți să ai succes.

Narcis Pintea

Este un business de familie?

A pornit ca un business de familie care mai apoi s-a transformat în a fi doar business-ul meu. Am început cu părinții și cu frații mei, ulterior ne-am divizat puțin. Fratele meu fiind medic veterinar, am zis ca el să se ocupe de animale și de tot ce înseamnă fermă, iar eu mă ocup de producție și de tot ce înseamnă vânzarea produsului finit. Lucrăm împreună, numai că ne-am delimitat sarcinile. Animalele le avem la noi în sat, sunt și ale mele, și ale fratelui meu și ale tatălui meu.

Citește continuarea articolului 1 2 3 4 5 Pagina următoare »
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO