fbpx

Căutare

Share this article

Explorarea spaţială a NASA va fi pe viitor eco-friendly deoarece agenţia spaţială americană şi propus să recondiţioneze vechile navete spaţiale.

Un container de transport vechi folosit pentru a transporta mărfurile către Staţia Spaţială Internaţională este transformată de către compania aero-spaţială Lockheed Marin.

Compania construieşte un prototip de habitat spaţial pentru NASA. Acest prototip va folosi o tehnologie evoluată pentru a menţine astronauţii în siguranţă în timp ce se află la bord şi pentru a opera nava spaţială în mod autonom atunci când nu este ocupată de oameni.

În cadrul unui parteneriat public privat, NASA a desemnat compania Lockheed Martin ca fiind câştigătoare a proiectului în urma studiului (NextSTEP) prezentat de aceasta. Managerului programului, NextSTEP, Bill Pratt susţine că e uşor să privim lucrurile de la sine atunci când locuim acasă, însă astronauţii se confruntă cu adevărate provocări.

Foto: Hepta

„Ceva atât de simplu precum a-ţi suna familia este complet diferit  când te afli în afara orbitei Pământului. În timp ce construim acest habitat, trebuie să lucrăm într-un mod diferit care este mai asemănător cu călătoriile lungi pe Marte pentru a ne asigura că le păstrăm în siguranţă, sănătoase şi productive.”, a declarat Bill Pratt. Apoi a adăugat: „Suntem încântaţi să colaborăm cu NASA pentru a reprograma o piesă istorică hardware de zbor, proiectată iniţial pentru explorarea orbită pe orbită joasă a Pământului, pentru a juca un rol în avansarea umanităţii în spaţiul adânc”.

Lucrarea de restaurare este estimată să dureze aproximativ un an şi jumătate.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO