fbpx

Căutare

Share this article

La începutul lunii martie, trupa de rock simfonic Nightwish a pornit într-un turneu mondial numit ”Decades” prin care sărbătoreşte 20 de ani de existenţă. După mai multe concerte în America de Nord, aceasta va ajunge în luna mai şi în Europa unde va concerta în ţări precum Germania, Spania, România, Bulgaria, Belgia, Italia sau Marea Britanie.

În România, finlandezii vor cânta pe 17 august, la Romexpo (Bucureşti), unde-şi vor începe ”călătoria prin întreaga discografie a grupului”, după cum scriu cei de la infomusic.ro.

Cea mai îndrăgită trupă nordică de metal, Nightwish – Tuomas Holopainen (clape), Emppu Vuorinen (chitară), Jukka Nevalainen (tobe), Marco Hietala (bas), Troy Donockley (fluier), Floor Jansen (voce), Kai Hahto (tobe) –  a cunoscut succesul pe plan internaţional începând cu albumele ”Oceanborn” (1998), ”Wishmaster” (2000) şi ”Century Child” (2002).

Sound-ul lor special de metal simfonic, versurile cu teme mitologice şi fantastice din piesele de început (multe inspirate de cărţile lui J. R. R. Tolkien), dar şi cele personale de pe următoarele albume, au cucerit publicul şi au contribuit la dezvoltarea genului metal simfonic şi a aşa numitelor ”female fronted metal bands” (trupe de metal cu vocaliste).

Foto: Hepta

Cel mai de succes album din discografia lor de opt avea să fie însă ”Imaginaerum”, din 2011, care a ajuns pe locul 27 în Top Billboard 200 şi care a adus trupei 5 discuri de aur şi 3 de platină. În timp ce „Dark Passion Play„, din 2007 este cel mai scump album produs de un artist sau un grup finlandez, costurile ajungând la aproximativ jumătate de milion de euro.

Cu 60 de discuri de platină şi aur, 5 albume şi 13 single-uri Number One, Nightwish încă e pe val. Chiar şi fără Tarja Turunen, fosta lor solistă.

O va dovedi pe 17 august, în concertul de la Bucureşti. Biletele pot fi achiziţionate, începând de vineri, de pe iabilet.ro şi din magazinele Flanco, Metrou Unirii 1, magazinul Muzica, magazinele IQ BOX, agenţiile Perfect Tour, magazinele Uman şi de pe terminalele self-service ZebraPay din toată ţara.

Preţurile arată cam aşa:

Earlybird:

285 lei – Cat A

225 lei – Cat B

169 lei – Cat C

139 lei – Cat D

Presale:

300 lei – Cat A

245 lei – Cat B

189 lei – Cat C

149 lei – Cat D

La intrare:

320 lei – Cat A

255 lei  – Cat B

199 lei – Cat C

 

159 lei – Cat D

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO