Around the WorldLGBT
Noapte istorică în Australia: au avut loc primele căsătorii între persoane de acelaşi sex
La cele 19 state care au legalizat căsătoriile între persoane de acelaşi sex s-a mai adăugat încă unul în urmă cu o zi.
Oana Borviz
|Reading time: 2 mins
La cele 19 state care au legalizat căsătoriile între persoane de acelaşi sex s-a mai adăugat încă unul în urmă cu o zi.
Oana Borviz
|Reading time: 2 mins
Share this article

La cele 19 state care au legalizat căsătoriile între persoane de acelaşi sex s-a mai adăugat încă unul în urmă cu o zi. Este vorba de Australia, care a votat această lege în decembrie, aşa că, la miezul nopţii trecute (ce a marcat primul moment de aplicabilitate a legii) mai multe cupluri de acelaşi sex şi-au unit destinele în mod oficial. Printre primele cupluri s-a aflat şi cel format din cunoscuţii atleţi Sprint Craig Burns şi Luke Sullivan, care s-au căsătorit în New South Wales. Tot aici s-au căsătorit şi două femei, Rebecca Hickson şi Sarah Turnbull, care au fost declarate, în timpul unei ceremonii restrânse, ”soţie şi soţie”. O adevărată reformă, dacă ne gândim că până la adoptarea noii legi a căsătoriei, se pronunţau cuvintele: „Căsătoria, conform legii din Australia, este uniunea dintre un bărbat şi o femeie„.

În Melbourne, activiştii Antony McManus şi Ron Van Houwelingen s-au căsătorit la Teatrul David Williamson, unde s-au întâlnit pentru prima dată în urmă cu 30 de ani, pe vremea când erau studenţi.

Aceştia au fost doar câţiva dintre cei care au început, prin căsătoriile lor, o etapă memorabilă din istoria Australiei.

Majoritatea ţărilor care au optat pentru căsătorii între oameni de acelaşi sex sunt în Europa şi America, Olanda fiind prima naţiune care a legalizat, în 2001, căsătoria homosexuală, iar Germania ultima, înainte de Australia, care a votat această lege, în 2017.

Relaţiile între persoane de acelaşi sex sunt însă în multe părţi ale lumii ilegale, în unele locuri, cei care le practică fiind chiar condamnaţi la moarte. Africa de Sud este, spre exemplu, singura ţară africană în care astfel de căsătorii sunt legale. 

Around the WorldLGBT
Share this article