NOU Deschis: MOBIUS Gallery - LIFE.ro

Căutare

Share this article
 
Chiar în centrul Capitalei, lângă o cafenea pentru creativi şi un magazin cu bunătăţi tradiţionale, mai precis pe Str. Mendeleev, nr. 2, la subsol, s-a deschis la sfârşitul anului trecut o nou galerie dedicată artei contemporane.
 
Responsabile de asta sunt Mira Burke şi Roxana Gamarţ, care declară că „subiectul pasiunii noastre – arta contemporană – are potenţialul de a dezvălui în oameni o nouă formulă de înţelegere a lumii în care trăim.” Până acum, în portofoliul Mobius se află atât artişti locali, cât şi nume prezente pe scena de artă internaţională: Roman Tolici, Lea Rasovszky, Andrei Gamarţ, Anna Kohodorkovskaya, Tara von Neudorf.
 
Galeria a debutat cu expoziţia SIMVLACRVM a lui Roman Tolici, curatoriată de Simon Hewitt şi a continuat cu ISLAM (15743) expoziţie ce poartă semnătura controversatului artist Tara von Neudorf – o observare atentă şi în acelaşi timp inconfortabilă a conflictelor şi violenţelor ce devorează societatea contemporană.
În martie – un nume nou în Bucureşti –  Anna Khodorkovskaya, o artistă tânără, de origine rusă, câştigătoare a premiului Strabag, în 2014, a cărei activitate artistică acoperă atât zona de pictură, cât şi cea de instalaţie, video şi obiect. Expoziţia „How deep is your art?” va fi curatoriată de Eugen Rădescu, curator, teroetician şi manager cultural. De altfel, acest dialog internaţional este exact ceea ce-si propun fondatoarele galeriei: o formulă cross-over (curatori internationali vor dirija expoziţiile artiştilor din România, iar artiştii din afara graniţelor vor fi curatoriaţi de români). 
 
Dacă sunteţi interesaţi de fenomenul de artă contemporană, e bine să ştiţi că în afară de expunerea artiştilor, Mobius îşi propune şi un program, foarte necesar, de educare a publicului în această zonă: Understanding Contemporary Art. Iar din primăvara lui 2016, galeria va iniţia programul CAFKA (Contemporary Art For Kids Apprenticeship), un proiect dedicat generaţiei mai tinere, care va funcţiona tot pe structură de atelier, în care vor fi implicaţi direct artişti şi curatori, oameni pasionaţi de ceea ce fac. 
 
Mobius Gallery, Str. Mendeleev, nr. 2. 
Galeria este deschisă de marţi până sâmbătă între orele 10:00-18:00
 
 

 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO