Noua colecţie a lui John Galliano evocă atemporalitatea noţiunii de couture - LIFE.ro

Căutare

Share this article

John Galliano a stârnit o adevărată vâlvă printre criticii de modă după ce şi-a prezentat colecţia „Artisanal” pe care a creat-o pentru casa de modă Maison Margiela al cărei director de creaţie este. „Modul în care realitatea este acum învăluită într-un Farrago tehnologic a lăsat uşa deschisă pentru interpretările ludice ca „fapte alternative”, este punctul de vedere al Maison Margiela.  Galliano a oferit o foarte convingătoare, , frumoasă şi înălţătoare colecţie de haine, după cum afirmă businessoffashion.com.

Esenţa: Aceasta a fost miezul. Adevărul hainelor distilat la esenţa lor scheletică.  Galliano a denumit procesul lui de „exfoliere” „décortiqué”. Munca lui s-a potrivit de minune aici unde o jachetă de tweed se combină cu o fustă pe bie din crep. „Contopirea amintirilor”, a denumit-o Galliano.

Mesajul său ar putea părea intangibil când foamea pentru raţional pare bătătoare la ochi sezonul acesta. Însă, Galliano a spus că noua sa colecţie poate fi un fel de „folclor al zilelor moderne”

Poate cel mai important moment de perfecţiune al colecţiei a fost construcţia feţei din tull ce apare pe o haină lungă albă, realizată de artistul Benjamine Shine. Haosul este noua perfecţiune, aceasta ar fi concluzia după prezentarea lui John Galliano.

Colecţia a fost prezentată în cadrul Paris Fashion Week.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO