fbpx

Căutare

Share this article

Google a lansat zilele trecute noua versiune Android, care, spun reprezentanţii companiei, va alimenta următoarea generaţie de smartphone-uri şi tablete Android. Acest nou sistem de operare se numeşte Android 0 şi cea mai semnificatvivă funcţie a sa este aceea de a limita rularea aplicaţiilor în fundal, ceea ce ar îmbunătăţi semnificativ durata de viaţă a bateriei de telefoane, tablete şi alte dispozitive.

Android 0 are ca prioritate îmbunătăţirea vieţii bateriei dar şi a performanţei interactive a dispozitivului”, a declarat, conform The Guardian, Dave Burke, vicepreşedinte inginerie Google.

Ce mai oferă Android 0:

Picture in Picture, funcţie pe care tabletele iPad de la Apple o deţin deja, aceasta urmând să fie valabilă şi la telefoane permiţând astfel utilizatorilor să vizioneze filme sau videoclipuri în timp ce efectuează alte activităţi cum ar fi verificarea e-mailurilor sau navigarea pe internet.

Noi codec-uri audio Bluetooth, care permit o calitatea audio mai bună atunci când sunt utilizate căşti precum Sony’s MDR-1000x (Google a colaborat, de altfel, cu Sony pentru realizarea acestei noi versiuni de Android).

– Utilizatorii care vor conecta Android 0 la o tastatură vor putea accesa mult mai rapid aplicaţiile folosind tastele.

Noi API-uri de completare automată, care vor permite stocarea de date cu caracter personal în aplicaţii specifice şi completarea automată a acestora pe întreaga platformă.

Dezvoltatorii Android pot grupa notificările lor în categorii numite „canale“, permiţând aplicaţiilor să ofere mai mult control asupra modului în care utilizatorii primesc notificări.

 

Mai multe detalii despre noul sistem de operare Google urmează să fie dezvăluite la Google I/O, festival anual de dezvoltare ce va avea loc la jumătatea lunii mai, în timp ce cunsumatorii vor putea să cumpere Android 0, cel mai probabil, începând din toamna anului următor.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO