Noul model Italia Yachts 12.98 - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Noul model Italia Yachts 12.98 păstrează caracteristicile celorlalte bărci ale fabricii producătorului din Udine, adăugând confortului şi manevrabilităţii uşoare chiar şi performanţe remarcabile, făcându-l ideal pentru orice tip de cursă.

Încă o dată atelierul de design italian propune un „good looking” cruiser-racer , dar în acelaşi timp acordă o atenţie deosebită competitivităţii şi regulilor ORC (şi de asemenea IRC).

Ambarcaţiunile autentice cu dublă utilizare (cruising şi racing) sunt greu de realizat datorită numărului mare de cerinţe, iar pentru a realiza un astfel de model este nevoie de un volum mare de detalii şi calcule inovative la nivel de proiectare la care se adaugă sârguinţa constructorilor. Modelul 12.98 este anul acesta nominalizat la concursul „European Yacht of the Year”, la categoria Luxury Cruiser şi este un model ce se bazează pe experienţa constructorului Matteo Polli.

Succesul lui Matteo Polli are la bază modelul 9.98 lansat în urmă cu un an şi care s-a dovedit a fi un concurent serios în circuitul de curse ORC.

Suprafaţa velică a bărcii este concepută pentru a găsi echilibrul perfect între performanţă şi manevrabilitate lejeră, uşor reglabilă chiar şi cu un echipaj ce are în componenţă puţine persoane şi care asigură performanţe de grad înalt în timpul curselor, dar şi plimbări liniştite pe mare.

Design interior

Italia Yachts este un brand ce a fost premiat pentru design-ul interior al modelului 13.98, iar experienţa lor se observă cu uşurinţă şi la modelul 12.98 printr-un design ergonomic, luminozitate, consistenţă şi echilibru între stilul clasic şi cel contemporan, menţinând în acelaşi timp un BWL redus pentru a garanta performanţe ridicate. Rezultatul este extraordinar, oferind senzaţia de spaţii deschise largi, tipice marilor ambarcaţiuni.

Salonul surprinde prin eleganţă, distribuţia raţională a spaţiilor, lumina naturală şi ventilaţie. Este compus dintr-o canapea în formă de U, o masă de lemn care poate fi deschisă.  O a doua canapea se află pe partea opusă. Bucătăria are aspectul literei L şi este alcătuită dintr-un aragaz şi un cuptor, un frigider şi o chiuvetă din oţel inoxidabil.

În configuraţia standard ambarcaţiunea este disponibilă cu o cabină mare (cabina proprietarului) cu baie proprie şi alte două cabine în pupa bărcii. Cabina proprietarului este spaţioasă, luminoasă, aerisită cu spaţii mari de depozitare în ambele părţi, dar şi sub pat; există un dulap cu rafturi şi umeraşe pentru a ţine hainele. Toate finisajele şi dotările sunt de înaltă calitate, cu utilizare pe scară largă a lemnului, a pielii şi a diferitelor accesorii pentru a obţine starea de spirit caracteristică luxului şi confortului. Cele două cabine de la pupa au înălţimi record, paturi suplimentare mari, spaţiu de depozitare abundente şi un al doilea loc de trecere: totul pentru ca familia şi invitaţii să se simtă confortabili şi răsfăţaţi.

Detalii tehnice

Model: Italia 12.98

Arhitect: Matteo Polli

Lungime: 12.98m

Lăţime: 4,16m

Greutate: 7,950 kg

Motor: Diesel 40 CP

Rezervoare: Combustibil 200l / Apă 330l

Preţ estimativ: 300.000 Euro

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO