Nu rata: trei expoziţii de modă internaţionale - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Primăvara aduce în prim-plan nu doar expoziţii de artă şi arhitectură, dar şi de fashion design, extrem de interesante, dedicate unor creatori sau fenomene care au schimbat istoria modei. Iată 3 expoziţii care ar merita o călătorie prin Europa sau, de ce nu, peste ocean.

 

The Works of Miyake Issey (National Art Center, Tokyo, 16 martie – 13 iunie)
Expoziţia prezintă cei 45 de ani de carieră, din 1970 până în prezent, ai designerului japonez Issey Miyake, cunoscut ca deschizător de drumuri în industria modei. Veţi putea vedea cele mai inovatoare creaţii ale sale şi veţi lua contact cu felul său unic de a crea haine, cu activitatea sa continuă de cercetare şi dezvoltare.
Cariera sa a început în 1960, când tânărul Miyake, pe atunci student la Arte, a trimis o scrisoare către World Design Conference, care se ţinea pentru prima dată în Japonia, plângându-se de faptul că designul de haine nu fusese inclus în programul evenimentului. A fost doar începutul unui lung drum care continuă şi astăzi…
Miyake a fost mereu interesat de explorarea viitorului şi a noilor tehnologii, de transgresarea limitelor creativităţi, iar în ceea ce priveşte moda, creaţiile sale au fost întotdeauna o combinaţie unică de confort şi inovaţie. O expoziţie care vorbeşte despre bucuria continuă de a crea!

 

Game Changers – Reinventing the 20th-Century Silhouette (Modemuseum, Antwerp, 18 martie – 14 august)
Cum a reuşit creatorul spaniol Cristóbal Balenciaga să schimbe silueta feminină în moda secolului 20 şi care au fost influenţele sale asupra creatorilor de top din zilele noastre – iată ce îşi propune această expoziţie care se concentrează pe opera lui Balenciaga în decada 1950-1960. În perioada aceea, Balenciaga a imaginat o nouă siluetă, neconvenţională, în formă de clepsidră.
Creaţiile sale au dat corpului feminin mai multă libertate de mişcare, înfăşurându-l în volume arhitecturale. Veţi putea admira peste 100 de veşminte şi accesorii create de Cristóbal Balenciaga, dar şi de designerii pentru care a devenit sursă de inspiraţie.

 

Undressed: A Brief History of Underwear (Victoria &Albert Museum, Londra, 16 aprilie 2016 – 12 martie 2017)
Pe scurt, cum a evoluat lenjeria în ultimii 350 de ani. O istorie a hainelor ascunse, intime – de la corsete la veşminte de budoar sau turnuri pentru rochii, cu accent nu doar pe rolul practic al lenjeriei, dar şi cel senzual. Expoziţia va explora creaţiile şi designerii care au adus ceva nou în domeniu, precum Paul Poiret, cel care a susţinut frumuseţea naturală într-o epocă în care principalul rol al lenjeriei era cel de a remodela corpul feminin, astfel încât să corespundă unor canoane ale modei.
Vor fi expuse peste 200 de obiecte de lenjerie pentru bărbaţi şi femei, împreună cu fotografii, filme, reclame şi ambalaje care au schimbat conceptul de “corp ideal”.

 
Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO