Nume româneşti printre nominalizările la Oscar - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Ada Solomon este primul producător român ce a fost nominalizat la Premiile Oscar, după ce lungmetrajul „Toni Erdmann” a primit nominalizarea pentru categoria „Cel mi bun film străin”. În film joacă şi actori români precum Vlad Ivanov, Ingrid Bisu, Alexandru Papadopol şi Victoria Cocia.

Astăzi s-au făcut publice toate nominalizările pentru toate categoriile Premiilor Oscar, iar „Toni Erdmann” a primit una dintre ele la categoria „Cel mai bun film străin” alături de „Land of Mine” (Danemarca), „A Man Called Owe” (Suedia), „The Salesman” (Iran) şi „Tanna” (Australia).

Pelicula ”Toni Erdmann (Germania-Austria-România) îi are în distribuţie pe Peter Simonischek şi Sandra Hüller, Michael Wittenborn, Thomas Loibl, Trystan Pütter, Hadewych Minis, Lucy Russell alături de actorii români Vlad Ivanov, Ingrid Bisu, Alexandru Papadopol şi Victoria Cocia şi s-a bucurat de un mare succes în rândul spectatorilor la Festivalul de film de la Cannes şi a câştigat numeroase trofee şi distincţii în actualul sezon al premiilor cinematografice hollywoodiene, fiind nominalizat şi la Globul de Aur pe 2017.

Recunoaşterea filmului «Toni Erdmann» este covârşitoare. Nominalizările vin şi se uită aşa cum apar, filmul însă rămâne. Şi faptul că în urma acestor recunoaşteri internaţionale filmul este văzut de tot mai mulţi spectatori este cea mai dorită recompensă pentru cei care au lucrat la el”, a transmis producătorul Ada Solomon, după cum anunţă news.ro

Pentru mine este extraordinar că peste 700.000 de spectatori din Germania, şi peste 500.000 de spectatori din Franţa au făcut cunoştinţă prin intermediul acestui film cu o seamă întreagă de actori români, dar şi cu un personaj cheie al acestei poveşti: oraşul Bucureşti, o prezenţă extrem de puternică în film şi dintr-o complet altă perspectivă decât cea pe care suntem obişnuiţi să o vedem pe marele ecran. Sunt mândră că am fost parte a acestei experienţe şi sper că voi mai avea parte de proiecte de asemenea forţă”, a adăugat ea.

În 2016, premiul Oscar aferent acestei categorii a fost atribuit lungmetrajului „Fiul lui Saul/ Saul fia”, din distribuţia căruia căruia a făcut parte şi Levente Molnár, actor la Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO