Căutare

Share this article

Dacă plănuieşti să vizitezi oraşul Torino, adaugă pe lista de obiective şi Nuvola, noul centru multifuncţional al companiei Lavazza. Are 30.000 mp şi este mult mai mult decât noul sediu al companiei. Aici vei putea descoperi un restaurant gourmet, un muzeu care deschide toate uşile universului cafelei şi care prezintă tradiţia, ritualurile şi istoria Lavazza, o piaţetă, „piazza” – cu ruinele unei bazilici creştine prezentate publicului larg prin conservarea sitului arheologic, un spaţiu mare pentru evenimente, dezbateri, congrese şi activităţi cultural, un bistro dar şi sediul institutului de Arte Aplicate şi Design, gazda celor 700 de tineri creativi de la acest centru universitar.

Proiectat de arhitectul Cino Zucchi, proiectul aduce un nou suflu cartierului Aurora şi îşi propune să inspire oamenii, să stârnească discuţii şi să ofere experienţe culturale, sociale, de business şi gastronomice.

Muzeul Lavazza va putea fi vizitat tot începând cu 8 iunie, punând la dispoziţia publicului cinci galerii: Casa Lavazza (cei 120 de ani de istorie Lavazza), La Fabbrica (accentul cade pe producţia cafelei), La Piazza (sărbătoreşte ritualul cafelei), L’Atelier (prezintă proiectele creative ale companiei) şi Universo (experienţa muzeului Lavazza). Lângă Muzeu se află arhivele istorice Lavazza, o încăpere privată unde se găsesc amintirile familiei Lavazza cu mii de documente, poveşti şi imagini care pot recompune foarte uşor trecutul, oferind o imagine completă asupra istoriei Lavazza.

Arhivele au fost gândite în scop consultativ şi pentru a oferi acces uşor la informaţii. În plus, poţi vizita şi zona arheologică de 1600 mp, ce poate fi acum admirată de vizitatori printr-un geam special care protejează zona, lăsând-o totuşi la vedere. Aceasta a luat naştere în 2014, când lucrările pentru Nuvola au scos la iveală rămăşiţele unei bazilici creştine din secolul 4/5.  Astfel, proiectul a trebuit să fie regândit ca să integreze şi să protejeze situl arheologic.

Restaurantul Condividere se va deschide publicului tot din 8 iunie, fiind un concept creat de Ferran Adrià, un decor creat de Dante Ferretti, şi un meniu gândit de chef Federico Zanasi. Toate aceste elemente dau naştere unei experienţe gastronomice savurate într-un loc magic. Restaurantul are şi o zonă specială în care îşi invită oaspeţii la finalul mesei, un loc în care vedete sunt desertul şi cafeaua, devenind astfel primul restaurant în care ritualul savurării unui dulce la cafea devine o etapă importantă pentru cei care ies la masă.

read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO